​Discover EU: tinerii de 18 ani pot călători din nou gratuit în Europa!

DiscoverEU este un program pentru tinerii cu vârsta de 18 ani care locuiesc în Uniunea Europeană, fiind o oportunitate de a participa la o experiență de călătorie unică, descoperind diversitatea continentului.

Foto: Shutterstock

Împlinești 18 ani anul acesta? Pregătește-te să explorezi Europa cu trenul prin inițiativa DiscoverEU! Programul UE organizează în fiecare an două runde de înscrieri, iar prima începe astăzi: este deschisă de la 15 martie 2023, ora 13:00 (ora României), până la 29 martie, ora 13:00, pe acest site.

Foto: Shutterstock

De la debutul programului din iunie 2018, peste 200.000 de tineri europeni au obținut experiențe care le-au schimbat viața, aplicând cu succes la DiscoverEU. Programul UE îi invită acum din nou pe tinerii de 18 ani să călătorească pentru a-și lărgi orizonturile prin explorarea altor țări și culturi.

Candidații selectați pot utiliza rețeaua feroviară a UE până la o sumă maximă de 251 EUR.

În fiecare an sunt organizate două runde de candidaturi, în primăvară și în toamnă. Prima începe astăzi, fiind deschisă de la 15 martie 2023, ora 13:00 (ora României), până la 29 martie, ora 13:00 pe acest site. Înainte de a aplica, ar fi util să citești și regulamentul concursului.

Foto: Shutterstock

Pentru a fi eligibil în runda actuală, trebuie să te fi născut între 1 iulie 2004 (inclusiv) și 30 iunie 2005 (inclusiv). Participanții selectați vor fi anunțați în luna mai. Aceștia vor primi un card european de tineret DiscoverEU în valoare de 251 de euro, care le va permite să călătorească cu rețeaua feroviară a UE timp de minimum o zi și maximum 30 de zile între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Cardul de călătorie poate fi utilizat în România doar pentru călătorii dus și întors, o dată în fiecare direcție.

Grupurile de până la cinci persoane pot depune o cerere, cu condiția ca membrii să îndeplinească toate criteriile de aplicare.

Posesorii cardului pot beneficia de reduceri la transportul public, cazare, masă și facilități culturale în timpul călătoriilor, precum și de tarife reduse la diverse programe, activități educaționale și sportive. Site-ul DiscoverEU conține toate informațiile de care ai nevoie, inclusiv diverse sugestii de itinerarii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET