Paris și Berlin vor fi legate de un tren de mare viteză din 2023

Operatorul feroviar francez SNCF și Deutsche Bahn intenționează să realizeze o linie de tren de mare viteză între Paris și Berlin care va fi lansat la sfârșitul anului 2023.

Foto: Pixabay

Pentru început, pe această rută se va face doar o călătorie pe zi, în ambele direcții, prin Frankfurt. Aceasta va fi operată în cadrul parteneriatului între SNCF și Deutsche Bahn cu trenuri germane de mare viteză. În viitor, o a doua călătorie zilnică ar putea fi adăugată cu trenuri TGV franceze.

Foto: Unsplash

Decizia a fost luată pe fondul creșterii surprinzătoare a cererii pentru rute pe mare distanță, care în trecut erau efectuate cu avionul. Schimbarea percepției publicului a avut ca rezultat rata de ocupare uriașă pe rutele feroviare Paris-Milan și Paris-Barcelona. De exemplu, pe ruta Paris-Milan, oferta s-a dublat odată cu sosirea pe piață a companiei Trenitalia, dar și așa, toate trenurile sunt pline. O altă rută de succes este cea care leagă Frankfurt de Marsilia prin Strasbourg și Lyon.

Foto: Pixabay

Trenul de mare viteză Paris-Berlin vine ca o completare față de o conexiune de tren de noapte între cele două capitale. Aceasta va fi operată de căile ferate austriece ÖBB în cooperare cu SNCF și Deutsche Bahn și va intra în funcțiune tot la sfârșitul anului 2023.

SNCF și Deutsche Bahn au rulat trenuri de mare viteză, TGV și ICE, între Franța și Germania de la deschiderea primei secțiuni a liniei de mare viteză din Paris-Strasbourg în iunie 2007. În ultimii 15 ani, cele două companii au transportat 25 de milioane de pasageri pe rutele Paris-Frankfurt, Paris-Stuttgart-Munchen și Frankfurt-Marsilia, trenurile având un număr mai mare de călători pe traseul Paris-Frankfurt față de avioanele de pe aceeași rută.

AMI MÉG ÉRDEKELHET