Cum trăiește un băiat de 17 ani din Germania în trenuri, cu abonament nelimitat?

Un tânăr locuiește în trenurile germane, profitând din plin de abonamentul nelimitat. Este mai ieftin decât închirierea unui apartament.


Din ce în ce mai mulți oameni își trăiesc viața ca nomazi digitali și lucrează de la distanță în timp ce călătoresc, menținând un fel de "home office" mobil. Lasse Stolley, un băiat de 17 ani din Germania, a dus acest concept la extrem, pentru că el chiar călătorește zilnic fără oprire, în timp ce își petrece zilele la clasa întâi, în trenurile germane.

Lasse Stolley și-a dat casa și școala pe trenurile germane de mare viteză. De aproape un an, tânărul călătorește zilnic pe căile ferate din Germania, în timp ce lucrează, studiază online și documentează în mod activ acest stil de viață neconvențional. Familia sa se muta frecvent, așa că, în copilărie, călătoriile constante au existat mereu: "Pentru mine, a devenit complet natural să mă trezesc mereu în altă parte. Conceptul de acasă a început să se estompeze din ce în ce mai mult", a declarat pentru Business Insider.

La 16 ani, a reușit să își convingă părinții să îl lase să plece în această aventură.

Și-a golit camera, și-a vândut bunurile și a cumpărat cel mai profitabil pachet feroviar, care costă 5.888 de euro pe an pentru studenți. În schimb, el primește călătorii nelimitate pe calea ferată - chiar și pe trenuri de mare viteză, la clasa întâi, cu cabine de dormit. Se bucură de libertate totală: într-o zi poate vedea Alpii de la fereastra panoramică, iar a doua zi este la mare.

Astfel, băiatul a făcut peste 500.000 de kilometri cu trenul până acum.

Primele luni au fost grele, dormitul în tren nu este ușor, mai ales pe distanțe lungi, așa că zilele și le petrecea mai degrabă somnoros, iar dacă pierdea legătura era nevoit să petreacă perioade lungi de timp în gări pustii. Cu timpul, a prins gustul și și-a dat seama că o planificare precisă și un pachet de călătorie minimalist reprezintă secretul vieții în tren. Necesarul lui încape într-un rucsac mic: are la el patru tricouri, două perechi de pantaloni, o pernă pentru gât, o pătură, lenjerie de corp, laptopul și căștile cu anulare a zgomotului exterior.

Stolley a declarat pentru Business Insider că cheltuie aproximativ 10.000 de euro pe an pentru stilul său de viață în tren, iar această sumă include un abonament universal, mesele, biletele de intrare și orice altceva. Bineînțeles că nu trăiește exclusiv în tren, ci se oprește de mai multe ori pe săptămână la Berlin, Frankfurt sau în alte orașe germane importante care îl interesează.

Singura sa îngrijorare este furtul din trenurile de noapte.

Din experiența sa, pasagerilor care dorm adânc li se fură adesea bagajele, lucru care, în opinia sa, ar putea fi îmbunătățit, chiar și cu personal de securitate permanent. Fiind un tânăr cu adevărat entuziast, el își imaginează viitoarea viață în lumea trenurilor și ar dori să trăiască din experiența sa, ajutând companiile feroviare în calitate de consultant.

AMI MÉG ÉRDEKELHET