A új iPhone-széria friss fejlesztései, amelyek segítséget nyújtanak az utazók számára

Az amerikai Travel + Leisure honlap kifejezetten az utazók szempontjából vizsgálta meg az új készülékek funkcióit.

Fotó: Shutterstock

Az Apple bemutatta az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, valamint az új névvel rendelkező iPhone 15 Pro és iPhone 15Pro Max telefonokat – a széria több olyan funkcióban is fejlődött, melyek megkönnyíthetik az utazók életét.


Fotó: Getty Images

Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus az előző szériákhoz hasonlóan három optikai minőségű zoomolási szinttel rendelkezik; ami megváltozott, az a minőség. A főkamera eddigi 12 megapixeles szenzorát 48 megapixelesre cserélték, aminek köszönhetően úgynevezett szupermagas felbontású fotókat tudunk készíteni. Az optikai minőségű kétszeres zoomolási funkció pedig olyan hatást kelt, mintha eggyel több kamera lenne a modelleken: a képkészítés során a telefon a teljes 48 megapixeles felület közepén található, 12 megapixeles részét használja csak fel. Az iPhone 15 Pro Max pedig nem is három, hanem ötszörös zoomolásra is képes.

Emiatt még akkor is jó képeket tudunk készíteni egy-egy látványosságról, ha azok messze vagy magasra vannak tőlünk.

Fotó: Shutterstock

A rossz éjszakai fotóktól és homályos szelfiktől sem kell tartani, mivel az éjszakai képek minőségén is javítottak.

Ráadásul a fókuszáláson még a képek készítése után is tudunk módosítani: bármikor átállíthatjuk, hogy a kép melyik része legyen a középpontban. A 4k-s HDR felbontásnak, valamint az „Akció módnak” köszönhetően pedig már remegő kézzel is jó videókat tudunk készíteni. Az Apple ígéretei szerint az iPhone 15-ös modellek egy „egész napos” akkumulátorral rendelkeznek. A felhasználók az iPhone 15-ön 20, a 15 Pluszon pedig 26 órányi videót tudnak visszanézni, ami fontos funkció a hosszú repülőutakhoz. Emellett a legújabb modellek már a legtöbb helyen használt USB-C porttal rendelkeznek, így akkor sincs baj, ha véletlenül otthon felejtettük az eddig megszokott töltőt.

Cikkünk nem tartalmaz szponzorált tartalmat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET