Carnea de crocodil a revenit în gastronomia australiană

În partea nordică a Australiei, crocodilii se înmulțesc din nou, specia nu mai este pe cale de dispariție, așa că sunt din nou vânați pentru consumul cărnii.

Foto: Shutterstock

Carnea de crocodil este mai degrabă o delicatesă în Australia decât un aliment de zi cu zi, nefiind încă la fel de răspândită precum carnea de cangur sau de emu, dar localnicii o iubesc din ce în ce mai mult. Carnea de crocodil este disponibilă în restaurantele de lux, magazine de delicatese și unele supermarketuri, iar crocoburgerul sau crocodilul prăjit întreg sunt la fel de populare precum capodoperele bucătăriei moderne.

Foto: Shutterstock

Carnea de crocodil este delicioasă și sănătoasă, dar prea scumpă chiar și pentru localnici pentru a fi consumată în mod regulat - însă măcar o dată în viață, toată lumea ar trebui să o încerce! Gustul ei este fin, iar textura este atât moale, cât și elastică, la fel ca majoritatea cărnurilor albe. Carnea de crocodil preparată este sfărâmicioasă, dar nu se destramă ca peștele și are gust de apă sărată, adică seamănă și cu fructele de mare. De asemenea, crocodilul este sărac în grăsimi și bogat în proteine.

Australia reprezintă 60% din comerțul mondial cu carne de crocodil, iar China este cel mai mare cumpărător, deoarece delicatesa este folosită pentru mâncăruri și supe speciale chinezești.

AMI MÉG ÉRDEKELHET