Mi vár ránk a turizmusban? Új szállodai trendek a nagyvilágból!

A járványhelyzet és a klímakrízis miatt másra helyezik a hangsúly a vendéglátók, mint eddig. Olvasd el, mire számíthatsz, ha külföldi utazásra készülsz!

Fotó: Pixabay

Két nagyon hosszú, kihívásokkal teli évet tudhat magáénak a turizmus, mint ágazat a koronavírus következményeként. A nagy leállást viszont többek között arra használta ki a szállodaipar, hogy több olyan szolgáltatással bővítse a kínálatát, amelyre egyre nagyobb igény mutatkozik a vendégek körében.

Fotó: Pixabay

„Jelentősen megnőtt a kereslet a szabadtéri rekreációs tevékenységek, az autós kirándulások, valamint az állat- és családbarát szállások iránt" – mondta Melissa Dohmen, a Hotels.com PR-vezetője. Dohmen azt is elárulta, hogy a szállodák vezetősége meglehetősen gyorsan alkalmazkodott az utazóközönség megváltozott igényeihez. Számos panzió, szálloda kínálta fel szobáit „home office" lehetőségre, továbbfejlesztették a bevett takarítási szokásokat, illetve érintésmentes ki-és bejelentkezést hoztak létre. Utóbbinál a műanyag beléptető kártyák helyett telefonos alkalmazás segítségével lehet bejutni a szobába, illetve annak segítségével vehetjük igénybe a szobaszervizt is.

Az ASPCA (Amerikai Társaság az Állatkínzás Megelőzésére) adatai szerint 23 millió amerikai háztartás bővült valamilyen háziállattal a koronavírus megjelenésével. Egy általuk végzett felmérés pedig arra is rámutatott, hogy a gazdik szeretik mindenhova magukkal vinni hű társukat, legyen az egy éttermi vacsora vagy egy hosszabb távú nyaralás. A Hilton szállodalánc márka-vezérigazgatója úgy tudja, hogy az utazók 100%-ban állatbarát helyet keresnek a kisállat-toleráns szállások helyett. Éppen ezért olyan programot hoztak létre, amelynek keretében profi kisállat-szakértők állnak a vendégek szolgálatára, így bármilyen egészségügyi vagy viselkedési kérdésre választ kaphatnak az ottlétük során.

Fotó: Unsplash

Egy másik új trend, hogy a világon minden nagyobb szállásadó erőfeszítést tesz idén arra, hogy jelentősen csökkentse az egyszer használatos műanyag-hulladékokat. Ennek eredményeként idén egyre több környezetbarát, újratölthető samponos, hajbalzsamos és testápolós flakon kerül a szobákba, ami csak azoknak rossz hír, akik rendszerint hazavitték a szobákból a mini verziókat.

A közös helyiségeikről és a csoportos tárgyalótermeikről ismert szálláshelyek is egyre népszerűbbek. Ezeket kétszer annyian keresték fel az elmúlt évben, mint korábban bármikor. Az emberek ugyanis igyekeznek minél több időt társaságban tölteni, ezért is szorultak vissza Airbnb-lakások. A szakértők szerint ez a tendencia 2022-ben még inkább jellemző lesz, ezért egyre több szálloda hoz létre különböző közösségi pontokat, közösségépítő egységeket, beleértve a szabadtéri teraszokat, tetőteraszokat és társalgókat.

A Hilton Hotels 2022-es jelentése szerint a tequila értékesítése 209%-kal nőtt az elmúlt két évben – ez pedig valószínűleg a sok-sok Margarita koktélnak is köszönhető. A prémium szeszes italok iránti megnövekedett érdeklődés eredményeként várhatóan néhány szállodában új, egyedi koktélélményekkel várják a lazulásra vágyó vendégeket, beleértve a kellemesebb zeneélményt és a szabadtéri programokat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET