Intră în lumea Game of Thrones – Cáceres te așteaptă!

Locațiile din seriale sunt o mare sursă de inspirație pentru călătorii. Datorită „Urzeala tronurilor”, Dubrovnik s-a transformat într-un adevărat magnet turistic, iar acum Cáceres, din Spania, este pe cale să devină unul.

Ilustrație: HBO

Poate că nu ai auzit de frumosul oraș Cáceres, dar probabil că l-ai văzut pe ecran, mai ales dacă ești un fan Game of Thrones... Orașul a fost decorul pentru mai multe filme și seriale populare, cel mai cunoscut fiind „Urzeala tronurilor” de la HBO și serialul „Casa Dragonului”.

Foto: Shutterstock

Următorul sezon al serialului „Casa Dragonului” va fi filmat tot în Cáceres, așa că merită o vizită în această toamnă. De ce atunci? Pentru că va avea loc pentru a doua oară Festivalul City of Dragons, când totul se va axa pe serial. Vor avea loc un spectacol de lupte cu săbii, discuții cu creatorii serialului, o paradă, escape room-uri tematice, festine medievale și tururi ghidate ale locațiilor de filmare.

Foto: Unsplash

Centrul istoric a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1986 și parcă timpul a stat în loc aici, motiv pentru care nu s-a lucrat prea mult pe platou în timpul filmărilor. Orașul a fost fondat de romani în secolul I î.Hr. și a intrat sub dominație maură în secolul al VIII-lea.

Cáceres a fost un creuzet de culturi și religii și încă poartă amprentele înfloritoarelor epoci evreiești, musulmane și creștine.

Foto: Pixabay

În „Urzeala tronurilor”, am văzut multe dintre străzile și clădirile din Cáceres.

În sezonul 7, episodul 3, Euron Greyjoy mărșăluiește victorios pe cal în jurul Debarcaderului Regelui, care este în realitate tronsonul de la Plaza de Santa Maria până la Arco de la Estrella. Dar și în „Casa Dragonului” (sezonul 1, episodul 4), centrul istoric devine de asemenea important: de exemplu, în timpul plimbării nocturne a lui Daemon și Rhaenyra, sau când îl caută pe Prințul Aegon Targaryen în episodul 9.

Foto: Shutterstock

Pentru serial, Biserica Sfântul Francisc Xavier a fost ușor modificată, cu o cupolă temporară și porți mari, dar orașul seamănă în continuare foarte mult cu cel din serial. Iar grupul de statui de pe partea laterală a bisericii, care îl înfățișează pe Sfântul Gheorghe în luptă cu dragonul, a devenit un loc de pelerinaj pentru fanii serialului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET