Mennyi ruhát érdemes magunkkal vinni egy útra?

Hajlamosak arra, hogy felesleges dolgok egész sorát vigyék magukkal egy pár napos utazásra. Mutatjuk, a szakértők szerint mekkora ruhamennyiséget elég bepakolni.

Fotó: Shutterstock


Kayleen Kelly lakberendező egész sor utazásszervezési és csomagolási tippet ad népszerű TikTok-csatornáján, és nemrégiben több tanáccsal is szolgált azok számára, akik egy hosszabb út előtt bizonytalanok a bőrönd tartalmát illetően.

Ha több helyre tervezel utazni a vakáció során, mindenképpen azt javaslom, hogy csak egy kézipoggyászt vigyél magaddal – több, nagyméretű bőröndöt cipelni és gyakran újracsomagolni ugyanis sok stresszt okozhat. Ha azonban végig egy helyen maradsz, és kényelmesen ki tudsz pakolni, nyugodtan tegyél tele egy feladandó poggyászt" mondta Kelly a Thrillistnek.

Fotó: Shutterstock

De mi lesz azokkal, akik az utazás minden napján ki akarnak öltözni, így nem fér el minden ruhájuk egyetlen kézipoggyászban? Erre Harmony Obasi válaszolt, aki TikTok-csatornáján számos utazási és divattal kapcsolatos tanácsot adott: nála egy közepes méretű, a reptéren feladott táska és egy kézipoggyász vált be a legjobban.

A ruhák számára vonatkozóan, a számos befolyásoló tényező miatt (úti cél, időjárás vagy tevékenységtípusok) sem létezik egyetlen megoldás, bevált módszerek azonban igen. Obasi általában napi két ruhát visz magával: egyiket a nappali tevékenységek, mint például a strandolás és a kirándulások során viseli, a másikat pedig az esti programok alatt, az éttermekben, bárokban és szórakozóhelyeken.

Fotó: Shutterstock

Kelly is a napi két ruhadarabot ajánl a hosszabb utazásokra, azonban szerinte elég maximum nyolcat becsomagolni, amelyeket a negyedik nap után mossunk ki, hogy újra felvehessük őket. „A legjobb tippem az, hogy mindent egy bizonyos színpalettán belül csomagoljunk be" − javasolja Kelly, aki szerint így variálni is tudjuk majd a becsomagolt ruhadarabokat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET