Nemcsak autó vagy repülőgép létezik – 5 ok, amiért érdemes közösségi közlekedési eszközökkel utazni!

Csak elsőre tűnik kényelmetlenebbnek a tömegközlekedés, mint az autózás, de ha kipróbálod, hamar rájössz, hogy mennyi előnye van!

Fotó: Shutterstock


LAZULÁS

Az autóvezetéshez folyamatos összpontosítás szükséges, nem tudsz ellazulni egy percre sem, mert az utat kell figyelned, ha azonban vonattal vagy busszal tartasz az úticélod felé, már a zötykölődés, nézelődés maga is a kikapcsolódás része: lehet aludni, olvasni, beszélgetni, társasjátékozni. Az sem utolsó szempont, hogy vonaton felállhatsz, nyújtózkodhatsz bármikor.

SPONTANEITÁS

Fotó: Shutterstock

Ha gyalog és tömegközlekedéssel érkezel a kirándulóhelyre, nem kell vesződnöd a parkolással, és nem vagy az autóhoz kötve. Bárhova elsétálhatsz, felmászhatsz, jobban megismered a környéket, ha bolyongsz és spontán vagy. Csak az út felénél veszed észre, hogy a környéken még rengeteg érdekesség van? Semmi gond, nem kell az autóhoz visszamenned, egyszerűen csak menj tovább és szállj fel egy másik állomáson a buszra vagy a vonatra hazafelé!

KILÉPÉS A KOMFORTZÓNÁBÓL

Az utazás egyik célja, hogy a kreativitásunkat használva találjuk fel magunkat számunkra új és ismeretlen helyzetekben. Ha nem autózol, biztosan többször kell kilépned a komfortzónádból és használni a helyzetmegoldó képességedet. Késik a vonat? Törölték a buszjáratot? Elered az eső? Semmi pánik! Az új élményekért és kalandokért cserébe egy kis kényelmetlenség nem nagy ár!

NEM MARADSZ KI A BULIBÓL!

Fotó: Shutterstock

Nem esne jól egy pohár sör egy nyári túra végén vagy koccintani a borkóstoláskor, amikor mindenki jobbnál jobb nedűket kortyol? Ha tömegközlekedéssel utazol, akkor ezt is bátran megteheted.

KÖRNYEZETVÉDELEM

Tényleg minden egyes vonatúttal csökkented a Föld légszennyezettségét – ha csak erre gondolsz kirándulás közben, máris jobban esik a lelkednek kiruccanás, ha pedig ez rendszeressé válik, már számottevően csökkented a karbon-lábnyomodat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET