Egy légitársaság engedélyezi a háziállatok szállítását az utastérben

A négylábú utasoknak és gazdáiknak a kijelölt sorokban kell majd ülniük.

Fotó: Shutterstock


A Virgin Australia bejelentette, hogy az ország első légitársaságaként olyan járatokat is üzemelt majd, amelyeken a háziállatokat is beengedik az utastérbe.

A szolgáltatás bizonyos belföldi útvonalakon, és csak macskákra és kistestű kutyákra vonatkozik majd. A háziállatoknak a kijelölt sorokban kell majd ülniük, és nem engedik meg nekik, hogy szabadon kóboroljanak: a Virgin Australia által jóváhagyott kisállat-hordozóban kell majd szállítani őket az ülés alatt. "Az ausztrál háztartások közel 70%-ában van háziállat, így ez a bejelentés az ország nagy része számára igazán jelentős" - mondta Jayne Hrdlicka, a Virgin Australia Group vezérigazgatója.

Fotó: Facebook

"Ez nagyszerű a házikedvenceket befogadó szállásadók számára is, akik jelentősen profitálnak majd a megnövekedett forglamból, hiszen a turisták könnyebben tudnak majd repülni a háziállataikkal" - mondta Hrdlicka.

A szolgáltatás várhatóan 12 hónapon belül indul.

Ausztrália második legnagyobb légitársasága jelezte, hogy a 12 hónapos időszakot arra fogja felhasználni, hogy szigorú szabályokat állapítson meg, többek között olyan intézkedéseket, amelyek minimalizálják az allergiás utasokra gyakorolt hatást.

Fotó: Shutterstock

"A Virgin Australia repülőgépein szállított állatoknak a terminálon belül mindenkor jóváhagyott szállító ketrecekben kell majd tartózkodniuk" - mondta Lorie Argus, a melbourne-i repülőtér vezérigazgatója. Az Animal Medicines Australia országos felmérése szerint 2022-ben 6,9 millió ausztrál háztartásban közel 29 millió háziállat élt, több, mint az ország emberi lakossága, amelyet akkor 25,8 millióra becsültek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET