Ilyet se láttál még – egy falu, ahová egy barlangon keresztül vezet az út

A világon számos elképesztő desztinációval találkozhatunk, ám nehezen találunk a spanyolországi Cuevas del Agua településhez hasonlót.

Fotó: Shutterstock

Spanyolország északi részén, Asztúria régiójában van egy apró község, ahova csak egy meseszép barlangon keresztül tudunk eljutni. A Ribadesella községhez tartozó Cuevas del Aguát a Sella folyó hídján átkelve tudjuk megközelíteni, a régészeti szempontból fontos környék viszont nem csak erről a barlangról híres.


Fotó: Shutterstock

Cuevas del Agua az egyik legkülönlegesebb település Spanyolországban.

A falut 300 méter hosszú mészkőbarlangon keresztül lehet elérni, de szerencsére az átjárón egy aszfaltút vezet át, mely autóval is járható. A település közel található az A8 autópályához, ám ahhoz, hogy megérkezzünk Cuevasba, először Ribadesella központjába kell eljutnunk. Az utat különböző mészkőképződmények, cseppkövek és lávafolyamok teszik varázslatossá. A formációk közül némelyik egyedi nevet is kapott: a legismertebbek közé tartozik a La lengua del diablo (Az ördög nyelve), illetve a Las barbas de Santiago (Szent Jakab szakálla).

Fotó: Shutterstock

Magtárak

Tovább haladva sem kell csalódnunk a látványban, ugyanis Cuevas del Aguában is bőven akad látnivaló: a hórreosnak nevezett magtárak vagy a tradicionális asztúriai házak. A hegyek lábánál található apró település tökéletes környezetet biztosít egy nyugodt vakációhoz, a programlehetőségek a malomtúráktól kezdve a lovaglásig terjednek.

Ribadesella községhez egyébként több barlang is tartozik, az egyik leghíresebb a Tito Bustillo-barlang, melyet az egyik legjelentősebb régészeti lelőhelynek tekintenek. A Cuevas del Aguától északra található barlang tele van az őskőkorból származó barlangrajzokkal, így 2008-tól már az UNESCO Világörökség része.

AMI MÉG ÉRDEKELHET