A kézilabda és az utazás a szenvedélye

Sorina Grozav, a román női kézilabda-bajnokság legjobb hazai játékosa, nagyon szeret utazni, s bármennyire fárasztó ugyan az idény, a vakációk alatt is az aktív pihenés híve.

Fotó: MOL Románia

A MOL Románia immár négy éve a román női kézilabda-bajnokság, a MOL Virágok Ligája főtámogatója. A világ egyik legerősebb bajnokságának legutóbbi idényét a CSM Bukarest nyerte, a legjobb hazai játékosnak pedig a második helyezett Rapid Bukarest átlövőjét, Sorina Grozavot választották. A legjobb idegenlégiós a SCM Râmnicu-Vâlcea ukrán válogatott irányítója, Iryna Glibko lett.

Fotó: MOL Románia

Constantin Din, a Román Kézilabda-szövetség elnöke, Iryna Glibko, Sorina Grozav és Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója a díjátadón

Laza utazó

„A legjobb hazai játékos díjára nagyon büszke vagyok, bár nem számítottam rá, hogy én kapom majd, hiszen sérüléssel is küszködtem a legutóbbi idényben. Az biztos, ez arra sarkall, hogy még jobb legyek a jövőben” – mondta Sorina Grozav, aki „beleszületett” a sportágba, hiszen édesanyja a korábbi 335-szörös román válogatott Mariana Târcă. Ezzel együtt korántsem volt egyértelmű, hogy ő is ezt az utat választja. „Sokáig teniszeztem, amit a mai napig nagyon szeretek, de végül mégiscsak a kézilabdánál kötöttem ki” – mesélt a kezdetekről Sorina, aki 2022-ben bajnoki címet szerzett a Rapiddal. Eddigi pályafutásából természetesen erre az éremre a legbüszkébb, de a legnagyobb eredményének magát a kézilabdázás lehetőségét tartja. „A kézilabda a szenvedélyem, hálás vagyok, hogy ezzel foglalkozhatok. Nagyon szeretem a közösséget, s hogy a csapattársaimra mindig számíthatok” – tette hozzá.

Fotó: MOL Románia

A zsúfolt program miatt az idegenbeli mérkőzéseken Sorinának csak nagyon ritkán van ideje városnézésre, ám nagyon szeret utazni, amit a szabadidejében pótol be. Bár egész évben mozog, a vakációk alatt sem áll le: az aktív pihenés híve, nem tudja elképzelni magáról, hogy tétlenül relaxáljon. „Amúgy nagyon laza utazó vagyok, általában csak az indulás napján pakolom össze a csomagomat. Néha marad egy apró félelmem, hogy valami kimaradt, de eddig még nem felejtettem otthon semmi fontosat” – árulta el Sorina, aki eddig Olaszországban érezte magát a legjobban.„Gyönyörű tájak vesznek körül, kitűnőek az éttermek, és értékelem az ottani emberek hozzáállását az élethez. A kisebb, tradicionális településeket szeretem a legjobban, nagyon tetszett Portofino és a Cinque Terre is.” Sorina ugyan brassói, de a sportolói lét miatt keveset van otthon, ezért Románián belül ez a város a kedvenc úti célja. „A turistáknak is csak ajánlani tudom. Gyönyörű az óváros, de a környékbeli települések, Brassópojána, Barcarozsnyó vagy Törcsvár is megérnek egy kirándulást!”

AMI MÉG ÉRDEKELHET