Hálókocsis vonatkozás Budapestről a Európa fővárosaiba

Berlintől Prágán át Varsóig közlekednek a MÁV szerelvényei.

Fotó: Shutterstock


A közlekedés a legtöbb esetben csupán eszköz arra, hogy eljussunk a nyaralás helyszínére, de az éjszakai vonatozás önmagában is nagyszerű élmény lehet. Budapestről szinte minden irányba utazhatunk közvetlen hálókocsis vonatokkal, ezek úti céljai között szemezgettünk.

Varsó

Budapestről a lengyel nagyvárosokba, Varsóba és Krakkóba is indulnak közvetlen hálókocsis vonatok. A Start Night jegyek a hatágyas fülkékben 35, a négyágyasokban pedig 40 euróba kerülnek, míg az egyszemélyes hálókocsiban alvásért 110, a kétszemélyesért 70, a háromágyasért pedig 50 eurót kell fizetni.

​PRÁGA

Fotó: Shutterstock

Bár 525 kilométeres Budapest–Prága távolság nem jelent nagyon hosszú utazást, a Start Night szolgáltatással akár éjszaka is megtehetjük a mintegy 6-7 órás utat. A MÁV honlapján szereplő jegyárak szerint a fekvőhelyes kocsikba 29, illetve 39 eurótól kaphatók jegyek, míg az 1-2-3 ágyas hálókocsikba szólók minimum 113, 65 és 53 euróba kerülnek.

​BERLIN

Fotó: Shutterstock

A magyar és német főváros közötti 874 kilométeres távolság leküzdése autóval nagyjából 10 órát vesz igénybe, de amennyiben egy pihentetőbb utazási módot választanánk a fárasztó vezetés, próbáljuk ki a MÁV hálókocsis járatát. Az éjszakai vonatra csak helyfoglalással lehet felszállni, és az utasok választhatnak a 4-6 ágyas fekvőhelyes vagonok vagy az 1-2-3 ágyas hálókocsik közül. A Start Night legolcsóbb jegye, amely a hatágyas fülkékbe szól, 54 euróba kerül, a legdrágább, egyszemélyes hálókocsi ára pedig 179 eurónál kezdődik.

AMI MÉG ÉRDEKELHET