Ezek a világ legfényűzőbb vonatai

Végtelen luxus új helyek felfedezéséhez.

Fotó: Shutterstock


Sokan csupán tömegközlekedési eszköznek tekintik a vonatokat, azonban a világ minden táján folyamatosan növekszik az olyan járatok száma, amelyek luxuskörülményeket biztosítanak utasaik számára egy adott régió felfedezéséhez. Már azt is megnézték, mely szerelvények a legfényűzőbbek.

A Slingo szerencsejátékkal foglalkozó cég végezte el azt a kutatást, amelyen 1-10-ig osztályozták a luxusvonatokat és repülőjáratokat – írja az Euronews. A toplista többek között olyan tényezők alapján állították ösze, mint a fülkék és az ágyak mérete, valamint elosztása, a globális keresési trendek és az adott járattal meglátogatható úti célok száma.

Rovos Rail

A legmagasabb pontszámot a dél-afrikai Rovos Rail kapta, amelynek 9,21 pontot sikerült elérnie a maximális tízből. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a vasúti cég luxusjáratai tíz különböző országba jutnak el, de a kabinok minősége és a felszolgált ételek terén is jól teljesített. A Rovos Rail keresettségi mutatója is magas: több mint 11 ezer is Instagram-posztban jelölték be.

Palace on Wheels

A második helyet az észak-indiai Palace on Wheels érdemelte ki, 6,80-as pontszámmal. Bár a vállalat vonatai nem hagyják el Indiát, így is számos ikonikus látványossághoz viszi el az utazókat. A Palace on Wheels hálókocsijaiban 12,9 négyzetméteres Deluxe szobák állnak az utasok rendelkezésére, és ezekben vannak a legnagyobb ágyak is. A cég különleges, Super Deluxe ajánlata pedig egy tigrisszafarit is tartalmaz, privát idegenvezetővel, a Ranthambore Nemzeti Parkban.

Deccan Odyssey

A dobogó harmadik fokát is egy indiai vasúti vállalat foglalja el, 5,96-os pontszámmal: az ország északi, illetve a déli régióiban is működő Deccan Odyssey. A társaság vonatain a lehető legfényűzőbb fülkék várjak az utazókat; köztük a 19 négyzetméteres elnöki lakosztállyal, amelynek külön társalgója és privát fürdőszobája is van. A Deccan Odyssey személyes sofőrt és idegenvezetőt is bocsájt vendégei rendelkezésére.

A rangsor érdekessége, hogy a legtöbb rajta szereplő luxusvonat az ázsiai kontinenst képviseli. Európa két járattal került be a Top10-be, köztük az igazán exkluzív, egyszerre alig 50 utast szállító Danube Expresszel: az ötödik helyet megszerző járattal 18 különböző országba lehet eljutni. A másik nyolcadik helyen végző skót Royal Scotsman, amelynek klasszikus eleganciát képviselő szerelvényei maximum 10 kocsiból állnak és Skócia vadregényes tájain közlekednek.

TOP10 LUXUSVONAT:

  1. Rovos Rail – Afrika
  2. Palace on Wheels – Ázsia (India)
  3. Deccan Odyssey – Ázsia (India)
  4. Maharaja’s Express – Ázsia (India)
  5. Danube Express – Európa
  6. Golden Eagle – Eurázsia
  7. Belmond Andean Explorer – Dél-Amerika (Peru)
  8. Royal Scotsman – Európa (Skócia)
  9. Blue Train – Afrika
  10. Orient Silk Road Express – Ázsia
AMI MÉG ÉRDEKELHET