Te milyen utazó vagy? Nézd meg, miként kategorizálták a turistákat egy felmérésben!

Egy új kutatásban a világ 12 legnagyobb turisztikai piacával rendelkező ország lakosainak utazási szokásait vizsgálták, az eredményekhez összesen 10 ezer résztvevő segítette a kutatókat.

Fotó: Shutterstock

A SiteMinder a világ 12 országának (Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Egyesült Királyság, Ausztrália, Kína, India, Indonézia, Mexikó, Thaiföld és az Egyesült Államok) lakosait kérdezte meg utazási szokásaikról. A kutatás alapján négy fő kategóriába osztották az utazókat.

Fotó: Shutterstock

  • A kitartó felfedezők – azok, akik kedvét a gazdasági, anyagi nehézségek sem veszik el az utazástól. Ezek az emberek az utazásra nem luxusként, sokkal inkább szükségletként tekintenek.
  • A digitális utazók – azok, akik elsősorban a technológiára hagyatkoznak utazásaik megtervezésekor. Az ilyen utazók döntéseit nagyban befolyásolják a közösségi médiában látott úti célok és szívesen használnának mesterséges intelligenciát segítségként. Ezen felül ők jobban örülnek, ha személyes kommunikáció helyett valamilyen digitális felületen intézhetik a szálláshoz kapcsolódó beszélgetéseket.
  • Az emlékgyűjtők – azok, akiknek elsősorban az a fontos, hogy új, mások által még többé-kevésbé felfedezetlen helyeket látogassanak meg. Ők nem sajnálják valamilyen furcsa, szokatlan élményre a pénzt.
  • A lelkiismeretes partnerek – azok az emberek, akiknek elsősorban a közösség, a személyes kapcsolatok fontosak. Az ilyen emberek gyakran szállásukon keresik ezeket a kapcsolódási pontokat és szívesen segítik környezetüket nyaralásuk során.

Mit viszünk magunkkal?

Fotó: Shutterstock

Érdekes eredmények születtek abból is, hogy a kutatásban résztvevőket megkérdezték: melyek azok a tárgyak, amelyek elengedhetetlenek egy jó nyaraláshoz. Az eredményekből úgy tűnik, hogy a britek nagyjából egyharmada (31%) nem tudja elképzelni, hogy könyv nélkül induljon útnak, míg a francia kitöltők 27 százalékának, az olaszok 25 százalékának, a németek és a spanyolok 23-23 százalékának fontos, hogy legyen mit olvasni a nyaralás alatt. Az Egyesült Államok, Ausztrália, India és Kína lakosai számára a legfontosabb, hogy legyen náluk fülhallgató. Érdekesség, hogy a francia kitöltők 15 százaléka nem indul el anélkül, hogy lenne egy tubus kéz-, illetve arckrém a táskájukban.


AMI MÉG ÉRDEKELHET