Tinédzserrel utazni igaz kihívás! Íme, 3 európai úti cél, ha biztosra akarsz menni!

Olyan helyeket mutatunk, ami garantáltan elnyeri a kamaszok tetszését is!

Fotó: Shutterstock

A tinédzserek számára a célállomásnak különlegesnek, érdekesnek és persze felkapottnak is kell lennie, számukra ugyanis a TikTok- és Instagram-posztok is legalább annyira fontosak, mint a helyi ételek és látványosságok. Íme három hely Európában, ami biztosan lenyűgözi a kamaszokat, és csak fotózni veszik elő a mobiljukat.

​Tallinn

Fotó: Shutterstock

Egy tinédzserre jellemző, hogy bármennyire is felnőttes, igazi gyerekként képes rajongani a mesevilágáért. Mielőtt leszerveznénk egy méregdrága utat a túlzsúfolt Disneylandbe, vegyük inkább az irányt Észtország felé, tele kastélyokkal és tornyokkal. A középkori arculatát sokban megőrző Tallinn varázslatos hangulatot áraszt a macskaköves utcáival, ősi templomaival és csodás belvárosával. Üljünk be a város egyik bohém kávézójába, járjuk be a Maarjamäe kastélyparkban található Filmmúzeumot, végül vásároljunk kedvünkre a Balti Jaam piacon.

A piacozás, shoppingolás minden tinédzsernél nyerő program!

Prága

Fotó: Shutterstock

Párizs inkább a szerelmesek ideális úti célja, egy tinédzser számára ez a feeling közhelyesnek tűnhet, nem úgy, mint a színes, kulturált és lenyűgöző Prága. A városban az első számú cél a Hradzsin, a királyi vár, innen aztán lesétálhatunk a John Lennon falhoz, ahol hozzájárulhatunk egy állandóan változó emlékmű aktuális állapotához. Már eddig is rengeteg TikTok- és Instagyanús kép készülhetett, de a 14. századi Károly-hídon átsétálva még több látványos poszt születhet.

London

Fotó: Shutterstock

Színház- és sztárrajongó családtagokkal óriási a kísértés, hogy a Broadwayt legalább egyszer kipipáljuk a bakancslistán, de egy tinédzsert leginkább érdeklő darabok a londoni West End repertoárjában is megtalálhatóak. Bár egy tizenéves gyerek leginkább a hollywoodi filmes élményeihez igazítja az elvárásait, Londonban ugyanolyan magas színvonalú produkciókat találhat.

Ilyen például a Nyomorultak, Az operaház fantomja, a Macskák, a Mamma Mia! és Az oroszlánkirály.

Ha pedig a londoni óvilági báját, a helyi kultúra sokszínűségét (mondjuk a Sohóban) kombináljuk a színházas programmal, akkor az egyik legjobb családi nyaralást kapjuk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET