Hol forgatták a Bridgerton család című sorozatot?

Impozáns kastélyok, gyönyörű parkok, mesés környezet, intrika és romantika – ilyen hangulatba repítenek a következő helyszínek!

Fotó: Instagram


A Netflix idei egyik nagy dobása az 1800-as években játszódó Bridgerton (magyarul a Bridgerton család ). A romantikus dráma az amerikai streamingszolgáltató jelenleg legnézettebb (már 82 milliónál is többen látták) sorozata, melyet az esti kikapcsolódáson túl inspirációként is használhatunk a következő utazásunkhoz, hiszen egészen varázslatos helyszíneken játszódnak. A tervezgetés közben pedig bízzunk benne, hogy mire kijön a sorozat második évada, addigra talán már élőben is megnézhetünk néhány kastély.

Fotó: Instagram

Két helyszínből összeolvasztva

A Bridgerton család filmbeli kastélyának mind belső, mind külső díszlete elvarázsolta a rajongókat. A György korabeli nemesi kúria azonban több valódi helyet is ötvöz: a külső jeleneteket a londoni Ranger's House-ban vették fel, az enteriőrrel pedig a Buckingamshire-ben lévő Halton House büszkélkedhet.

Fotó: Wikimedia

Ranger's House, Greenwich Park

A Ranger's House-t 1722-ben kezdték építeni, annak idején Chesterfield House volt a neve, majd a londoni Greenwich Park parkőreinek a székhelye, rezidenciája lett.

Fotó: Unsplash

Greenwich Park, London

A hatalmas, 76 hektáros park (délkelet London egyetlen összefüggő zöld területe) ad otthont a Királyi Obszervatóriumnak és a Tengerészeti Múzeumnak, emellett remek kilátás nyílik innen a Temze túlpartjára is.

Halton House

1880-ban építtette Alfred Freiherr de Rothschild, ma pedig azért nevezik RAF Haltonnak, mert a Királyi Légierőhöz (Royal Air Force) tartozik. A kastélyban több nagyobb szalon is található, amelyeket eredeti stílusban őriztek meg: a kupola, a díszítések, a stukkók mind-mind ezt a kort idézik.

Fotó: Getty Images

Halton House


Halton House

Fotó: Instagram


Már a sorozat előtt is népszerű esküvői helyszín volt

Fotó: Instagram

RAF Halton House


Az egyik szalon

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


AMI MÉG ÉRDEKELHET