Google Maps va cunoaște o transformare spectaculoasă în perioada următoare

Planificatorul de traseu și funcția Lens in Map vor fi îmbunătățite, dar și orientarea va deveni mai facilă.

Foto: Shutterstock



Popularul serviciu Google Maps va primi un facelift vizibil. Culorile aplicației au devenit puțin mai deschise, iar culorile traseelor au fost schimbate de la albul și galbenul obișnuit la un gri albăstrui.

Böngésző

Foto: Unsplash

În același timp, și browserul web al Google va suferi în curând o revizie completă, prin adăugarea unei experiențe generatoare de căutare (Search Generative Experience - SGE) alimentată de inteligența artificială (AI). Potrivit dezvoltatorilor, acest lucru va face căutarea pe web mai simplă, mai transparentă și mai distractivă pentru utilizatori.

O parte a îmbunătățirii constă în faptul că, odată ce a fost efectuată o căutare, AI va putea să răspundă nu numai la întrebarea adresată inițial, ci și la orice întrebare care apare ulterior. Inteligența artificială generativă va ajuta, de asemenea, la traducerea textului, de exemplu, indicând dacă un cuvânt are mai multe sensuri cunoscute.

De asemenea, vei putea vedea schimbările și în prognoza meteo.

Sistemul de prognoză meteo GraphCast de la Google, bazat pe inteligența artificială, are deja performanțe cu 90 % mai bune decât cele mai avansate omologi ai săi în ceea ce privește obiectivele de verificare, fiind chiar și mai rapid. În timp ce cele mai fiabile sisteme utilizează un model numeric, GraphCast prezice vremea pe baza observațiilor din ultimii 40 de ani - și serviciul bazat pe inteligență artificială are nevoie de doar aproximativ un minut pentru a face acest lucru.

AMI MÉG ÉRDEKELHET