Vacanța de vară în Alpi – 3 destinații în Austria

Austria nu înseamnă, ca destinație de vacanță, doar pârtiile din munţi şi capitala Viena. Ea este ușor accesibilă cu mașina și oferă şi pe timpul verii numeroase posibilităţi de relaxare.

Bancă sub copac


​Salzburg

Austria are o bogată ofertă şi pentru cei care preferă un weekend lung la oraş. Salzburg, orașul în care s-a născut Mozart, este un adevărat sanctuar pentru iubitorii de artă. Centrul istoric al orașului este exemplul unic de reședință episcopală din inima Europei.

Foto: Shutterstock

Cadrul natural care completează orașul prin munții săi atât de apropiați și accesibili, istoria unică a unirii unui oraș burghez de Ev Mediu cu o reședință episcopală și numărul ridicat de clădiri religioase și case din epoci și stiluri atât de diferite sunt trăsături definitorii ale orașului. Pe lângă frumusețea arhitectonică, Salzburg este o metropolă cu o viață muzicală și culturală extrem de efervescentă, recunoscută la nivel mondial. În acest an renumitul Festival de la Salzburg este organizat între 20 iulie şi 30 august, cuprinzând aproape 200 de spectacole.

​Burgenland

Foto: neusiedlersee.com

Cele 300 de zile însorite pe an asigură o climă plăcută în cel mai estic land federal al Austriei, unde găsim foarte multe locuri de vizitat. Putem încerca drumul de biciclete pentru familii de pe malul lacului Neusiedler, singurul drum de biciclete de cinci stele din Austria, sau putem face canotaj pe râul Pinka din Parcul Natural Weinidylle din sudul Burgenlandului. Desigur, nu doar cei pasionaţi de sport şi natură găsesc aici locurile ideale, ci şi cei dornici de relaxare: ei au la dispoziţie lacul Neusiedler şi cele cinci băi termale ce îşi aşteaptă clienţii cu piscine în aer liber.

Parcul Natural Ötscher-Tormäuer 

Foto: naturpark-oetscher.at

Cel mai mare parc natural din Austria Inferioară se găseşte în jurul vârfului Ötscher (1893 m).

Are 170 de kilometri pătraţi, fiind un ansamblu natural din stânci cu forme bizare, vârfuri înalte, prăpăstii adânci, cascade, peşteri, păduri liniştite, păşuni şi lacuri. Ötscher este mai mult decât un munte, este un reper al istoriei vii în mijlocul roditoarei regiuni Mostviertel: în decurs de mii de ani, râul Ötscher a format un peisaj cu ravene adânci, canionul Ötscher, denumit de austrieci „Grand Canyon al Austriei“. Numeroase trasee montane şerpuiesc în această rezervaţie naturală: unele dintre ele pot fi doar plimbări plăcute în natură, iar altele adevărate provocări montane.

AMI MÉG ÉRDEKELHET