DEPARTE DE LUMEA DEZLĂNȚUITĂ – Ko Lipe (Partea a II-a)

Dacă abia așteptăm să ieșim din ţară, dar căutăm locuri mai izolate, putem alege o insulă frumoasă, cu confort maxim, deloc aglomerată. În a doua parte a seriei vă prezentăm insula thailandeză Ko Lipe.

Foto: 123RF


Este greu momentan să ajungem în Asia de Sud-Est, majoritatea țărilor interzicând intrarea turiștilor. Situația din Thailanda este ceva mai bună, aici putem „scăpa" cu o carantină de două săptămâni, petrecută într-un hotel confortabil desemnat de guvernul thailandez. Înainte de plecare trebuie depusă online cererea de intrare (coethailand.mfa.go.th), iar la sosire trebuie să prezentăm un test nu mai vechi de 72 ore și o adeverință „fit to fly". În plus, până la sfârșitul carantinei se vor efectua alte trei teste locale și va trebui să descărcați și o aplicație prin care să puteți fi urmăriți. Datorită carantinei forțate de două săptămâni, recomandăm Thailanda pentru sejururi mai lungi, apoi, după cele 14 zile, putem porni la explorarea țării!

Foto: 123RF

Ko Lipe este cea mai sudică insulă thailandeză, nu departe de Malaezia. Aici nu găsim drumuri late, traficul de mașini este aproape inexistent, iar cea mai mare distanță nu depășește 3 km, adică poate fi parcursă într-o oră și printr-o plimbare comodă. Cum mica insulă nu are aeroport, garantat nu vor veni prea mulți turiști aici, deși accesul nu este prea complicat: în plin sezon, din octombrie până în iunie se poate veni cu feribotul sau cu barca.

Foto: 123RF

Principala atracție este, desigur, Marea Andaman. Insula este înconjurată de nisip alb și apă de un albastru profund, în care înoată un sfert din populația de pești tropicali a lumii, astfel, cu sau fără ochelari de scufundări, cu siguranță vom vedea o mulțime de creaturi acvatice. Ko Lipe se află la marginea Parcului Național Tarutao, așa că biletul de intrare trebuie cumpărat încă din momentul sosirii. Mai multe dintre cele 51 de insule din Tarutao merită vizitate cu vaporul, căci în general găsim peste tot natura neatinsă. Iar dacă vrem să căutăm locația ideală pentru un cocktail savurat la apusul soarelui, cel mai probabil o vom găsi în barul On the Rock de la Serendipity Resort. Fidel numelui, este situat pe o stâncă deasupra apei turcoaz.

Foto: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET