5 plaje din lume pe care cel mai bine e să le vizitezi chiar iarna

Există unele plaje care nu merită deloc să fie vizitate pe vreme caniculară – iată cinci locuri în care poți experimenta chiar și în frig forța profundă a vântului și a valurilor în timp ce te plimbi printre dune spectaculoase și stânci înalte.

Foto: Shutterstock


Cox Bay – Canada

Situată în apropiere de orășelul Tofino, în partea de vest a insulei Vancouver, această plajă este o adevărată atracție turistică pe timp de furtună: cu peisajele sale sălbatice și priveliștile panoramice, Cox Bay este unul dintre cele mai bune locuri pentru a observa forțele naturii. Plaja este, de asemenea, populară printre surferii profesioniști, iar traseele pitorești din pădurile din jur sunt preferatele drumeților. În cazul unei avertizări de furtună, te poți adăposti într-unul dintre hotelurile și restaurantele din apropiere, de unde poți admira în siguranță valurile agitate.

Foto: Unsplash

Hot Water Beach – Noua Zeelandă

Piscine naturale cu apă fierbinte, care s-au format în nisipul plajei din Peninsula Coromandel și care nu se răcesc nici pe timpul iernii. Deși aceste „jacuzzi-uri” naturale sunt foarte populare, puțini oameni se aventurează pe aici în zilele mai răcoroase. Merită să te deplasezi pe plajă cu o lopată mică pentru a-ți săpa piscina fierbinte personală, unde temperatura apei poate ajunge la 60 de grade Celsius. Ai grijă, însă, la maree, deoarece e o experiență foarte neplăcută dacă dintr-odată se năpustește pe tine apa rece a mării.

Foto: Shutterstock

Charmouth Beach – Regatul Unit

Deși Charmouth Beach, la est de Exeter, în sudul țării, nu este cea mai caldă plajă, este destinația numărul unu pentru amatorii de fosile și oseminte. Plaja de pe Coasta Jurassic din Anglia este renumită pentru diversitatea fosilelor care pot fi descoperite acolo. Dacă dorești să te aventurezi, îndreaptă-te spre partea de vest a râului care se varsă în mare, deoarece acesta este cel mai bun loc pentru a găsi comorile din perioadele anterioare.

Foto: Shutterstock

Reynisfjara – Islanda

Peisajul negru, bogat în bazalt din Reynisfjara nu seamănă cu nimic din ceea ce poți vedea în altă parte. Coasta este accesibilă pe jos din Vik, unul dintre cele mai sudice orașe din Islanda, la aproximativ 2,5 ore de mers cu mașina de la Rejkjavík. Este o experiență uimitoare să te plimbi printre stâncile abrupte și nisipurile negre, iar atmosfera este intensificată de faptul că aici au fost filmate scene din „Urzeala Tronurilor" și "Războiul Stelelor".

Foto: Shutterstock

Kvalvika – Norvegia

Ajungând pe această plajă din Insulele Lofoten, poți avea senzația că ai ajuns la capătul lumii. Dar va trebui să depui un efort pentru asta, deoarece vei face o drumeție de patru kilometri în Munții Ryten, cu o înălțime de 543 de metri. Contrastul dintre stâncile abrupte și apa turcoaz este uimitor și, dacă ești norocos, poți vedea chiar și aurora boreală de aici.

Foto: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET