Orașe de coastă – 5 localități litorale din Europa pentru o vacanță perfectă

Toată lumea va fi fericită dacă alegi o destinație care oferă atât experiența vieții de oraș, cât și relaxare la plajă.

Foto: Shutterstock

Nu este ușor să împaci nevoile tuturor membrilor familiei, mai ales când mai multe generații sunt în vacanță împreună: cei mici sunt mereu în apă, cei mai în vârstă nu suportă soarele, unii vor să vadă orașul, alții vor să facă drumeții... Iată cinci orașe europene în care fiecare va găsi un program care să i se potrivească.

Paphos, Cipru

Foto: Shutterstock

Alături de Sevilla, Paphos este anul acesta Capitala europeană a turismului inteligent, recunoscând eforturile locale de promovare a unui turism convenabil, inovator și durabil. Orașul cipriot, cunoscut ca locul de naștere al Afroditei, este un loc minunat pentru a vă relaxa dacă nu sunteți în căutarea unor petreceri zgomotoase. Orașul vechi și parcul arheologic aflat în patrimoniul mondial UNESCO merită o vizită, iar seara, promenada de coastă și fortăreața iluminată contribuie la atmosfera romantică. Plaja cu nisip auriu din Coral Bay, la nord de Paphos, este un paradis pentru iubitorii de soare. La adăpost de curenții puternici, golful este sigur pentru înot, iar apele sale sunt cristaline.

Oslo, Norvegia

Foto: Shutterstock

Capitala Norvegiei este recomandată pentru cei care nu suportă căldura verilor europene. Oslo este înconjurată de păduri, iar apele răcoroase și limpezi ale fiordurilor sunt perfecte pentru tot felul de sporturi nautice, plimbări cu barca și, pentru cei mai aventuroși, pentru înot. Vara, plajele Huk și Paradisbukta sunt perfecte pentru grătare, volei pe plajă sau o baie, în timp ce saunele îi așteaptă pe turiștii obosiți de-a lungul promenadei din port. În centrul orașului au fost create zone fără mașini, ceea ce îl face un loc ideal pentru plimbări, în timp ce plajele naturale în aer liber de pe coastă oferă o experiență răcoritoare și relaxantă. După un tur al muzeului de nave vikinge, putem lua și noi drumul mării: feriboturi către insulele din apropiere și plimbări pe jos pe plajele din peninsula Bygdøy.

Palermo, Italia

Foto: Shutterstock

Capitala Siciliei are vreme bună garantată pe tot parcursul verii, fiind înconjurată de un peisaj variat, iar centrul vechi are ceva pentru toată lumea - o gamă largă de baruri, restaurante și muzee vă va asigura că nu veți avea niciodată un moment de plictiseală. Iar printre activități, ne putem relaxa pe plajă sau savura un cocktail pe o terasă. Nu uitați să vizitați Teatro Massimo – una dintre cele mai faimoase case de operă din lume. Dar să nu ratați nici Palazzo dei Normani și Monte Pellegrino, muntele orașului. Sezonul de plajă ține până la sfârșitul lunii octombrie, așa că, dacă doriți să înotați în mare, plaja cu nisip alb din Spiaggia di Mondello este locul potrivit!

Valletta, Malta

Foto: Shutterstock

Celor care ajung în Malta în timpul verii, le place să fie tot timpul pe plajă - dar haideți să vedem de ce capitala insulei merită totuși o vacanță completă! Este ușor să vă orientați pe străzile din centru, iar la fiecare colț există o biserică veche, un muzeu sau o clădire frumoasă de admirat. Catedrala Sfântul Ioan se află în centru, iar decorarea sa somptuoasă este impresionantă, ca să nu mai vorbim de cea mai mare pictură Caravaggio din toate timpurile, care se află tot aici. Pentru o experiență similară, Palatul Marelui Maestru, tot în centru, merită o oră sau chiar mai mult. Orașul vechi are multe altele de oferit, dar dacă vreți să vă bucurați cu adevărat de el, nu vizitați Malta în august, când temperaturile depășesc de obicei 40 de grade.

Lisabona, Portugalia

Foto: Shutterstock

Capitala Portugaliei este recomandată pentru cei care sunt atrași de un amestec minunat de istorie și cultură, mâncare delicioasă, activități pline de viață și, bineînțeles, plaje însorite. Tapas, vinuri fine și soarele mângâietor vă atrag pe tot parcursul anului, în timp ce oceanul rece vă împrospătează în câteva secunde, în orice moment. Pentru a face o baie, urcați-vă într-un autobuz din centrul orașului și găsiți o plajă unde merg localnicii, deoarece pe aceste plaje găsiți fructe de mare ieftine și proaspăt prăjite. Piața de vechituri Feira da Ladra, unde veți găsi de toate, de la șosete la cărți second-hand și eșarfe de mătase de epocă, este o activitate excelentă - deschisă în fiecare marți și sâmbătă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET