Îți dorești o vacanță plăcută? 10 reguli de respectat în piscină!

Toate plajele sunt, în sfârșit, deschise, așa că hai să vedem care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecți în piscinele publice.

Foto: Shutterstock

Mergem pe plaje, la piscine și în parcurile acvatice pentru a ne relaxa, a ne distra și a face sport. Acest lucru înseamnă să fim atenți cu ceilalți, nu doar să așteptăm același lucru de la străini. Ceea ce este natural pentru noi poate fi enervant pentru alții!

Foto: Shutterstock


  • Un duș rapid spală transpirația, praful și îți va pregăti circulația pentru apa mai rece din piscină, așa că a face duș înainte de o bălăceală nu este doar o chestiune de igienă, ci și o chestiune de sănătate. De asemenea, să speli și mingile și gonflabilele pline de noroi și nisip.
  • Să nu intri dezbrăcat într-o piscină comună, chiar dacă nu se află nimeni în preajma ta! Să nu folosești apa pe post de toaletă!
  • Copiii mici sunt mai predispuși la infecții și adesea înghit apă, așa că adulții nu ar trebui să stea în piscina destinată micuților pentru a evita transmiterea de boli.
  • Să nu permiți niciunui părinte sau rudă să se joace într-o piscină pentru copii atunci când se află în stare de ebrietate.
  • Să nu sari nici în piscina cu apă adâncă. Nu numai că este enervant pentru ceilalți, dar poate fi și periculos pentru cei care înoată sub apă.

Foto: Shutterstock


  • Pe plaje și în parcurile de distracții, să ieși cât mai repede din bazinele cu tobogane - acestea sunt pentru cei care coboară, nu pentru cei care vor să rămână să se joace cu mingea. Dacă este o piscină mare, să stai la cel puțin 6-10 metri de capătul toboganului.
  • Să nu te joci cu mingea într-o piscină cu apă termală și să nu aduci o saltea gonflabilă – piscinele cu apă caldă sunt pentru relaxare și vindecare. Când vă aflați în piscinele de relaxare sau în jacuzzi, fiți atenți la volum, nu vorbiți tare, nu îi deranjați pe cei din jur.
  • Există pool baruri special concepute pentru a sta pe marginea piscinei pentru un milkshake sau un cocktail dar, în general, nu ai voie să aduci mâncare sau băutură în piscină. Nu este igienic, iar sticlele sparte sunt aproape imposibil de pescuit din apă.
  • Să nu lași niciodată copiii, persoanele foarte în vârstă, bolnavii și persoanele cu dizabilități nesupravegheate în apă, chiar dacă știu să înoate bine.
  • Dacă ai păr lung, ține-l strâns în piscină sau poartă o cască de înot. Este foarte neplăcut să fii nevoit să cureți de pe tine părul altora... Și este de la sine înțeles că nu intrăm în apă cu infecții: paraziți, ciuperci, boli de piele de orice fel, boli respiratorii și de altă natură!
AMI MÉG ÉRDEKELHET