De ce Plaja Roșie din China este atât de colorată?

În Panjin, China, plaja devine roșie toamna. Atât de vibrantă încât, la prima vedere, pozele par editate digital.

Foto: Shutterstock


Una dintre cele mai interesante obiective turistice din China este Plaja Roșie. Dar care este cauza acestei priveliști nepământeane? Am aflat și noi și am adunat și câteva fotografii minunate.

Plaja roșie din China are o culoare purpurie atât de intensă datorită unei specii de alge marine care este responsabilă pentru această nuanță uimitoare. Planta are nevoie de un sol extrem de alcalin și absoarbe sărurile marine din apă, transformându-se treptat din verde în purpuriu, de primăvara până toamna.

Panjin, unde ne întâmpină această priveliște, se află în provincia Liaoning, la aproximativ șase ore de mers cu mașina de la Beijing.

Atunci când coasta devine roșie (se spune că este cea mai frumoasă în octombrie), aproape două milioane de vizitatori sosesc pentru a face fotografii spectaculoase cu peisajul. De fapt, nu doar plaja roșie face ca acest loc să fie interesant, ci și o floră și o faună unică: 260 de specii de păsări trăiesc în zona umedă, aici se găsește cel mai mare stufăriș și bambuserie din Asia, fiind și habitatul cocorului cu coroană roșie (Grus japonensis), unul dintre simbolurile Chinei.

Galerie foto

Foto: Pixabay


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Getty Images


Foto: Getty Images


Foto: Getty Images


Foto: Shutterstock


AMI MÉG ÉRDEKELHET