Relaxare în forfota vacanței? Acestea sunt locurile care oferă un refugiu liniștit oriunde în lume!

Este important să te poți relaxa în timpul vacanței - îți arătăm acele locuri unde vei găsi întotdeauna un mediu liniștit.

Foto: Shutterstock

Construcții, mașini de tuns iarba, copii care plâng – toate aceste lucruri îți pot strica ușor vacanța. Dar, din fericire, fiecare oraș are micile sale colțuri unde poți găsi liniște și pace. Te poți ascunde în aceste locuri chiar și atunci când ai nevoie de puțină intimitate sau când trebuie să lucrezi sau să studiezi.

Foto: Unsplash

  • TEMPLE, BISERICI – De obicei bisericile sunt deschise tuturor, doar trebuie să respecți regulile: să-ți pui telefonul pe silent, să nu faci zgomot și să porți întotdeauna haine care să-ți acopere genunchii și umerii. Și chiar dacă la început ți se pare ciudat, în toată lumea există cimitire frumoase, cu copaci uriași și frumoși, spații mari și o liniște imensă. Mai mult, poți învăța multe despre cultura unui popor după obiceiurile de înmormântare, mormintele și inscripțiile lor.
  • BIBLIOTECI, LIBRĂRII – Bibliotecile sunt concepute pentru a permite celor care doresc să citească să o facă în liniște. Dacă nu găsești o bibliotecă în apropiere, să cauți marile librării, care de obicei dispun de colțuri de lectură.
  • MUZEE, GALERII - Muzeele sunt un alt loc în care poți găsi liniște și pace. Să nu uiți să verifici când sunt organizate tururile ghidate, dar de data aceasta pentru a fi sigur că nu mergi în acele ore!

Foto: Shutterstock

  • PARCURI, GRĂDINI - Găsește cel mai apropiat parc public și fă o plimbare lungă! Te poți reîncărca cu energie în liniște, iar când găsești un loc potrivit, ia loc, fă un picnic sau întinde-te pe iarbă. Grădinile japoneze, arboreturile și serele sunt deosebit de eficiente pentru a ne liniști. În cele mai multe orașe mari vei găsi grădini botanice unde te poți relaxa într-un mediu puțin zgomotos.
  • BĂILE - Sunt pentru relaxare, și la fel gândesc și ceilalți clienți, deci sunt șanse ca și aceste locuri să fie liniștite.


AMI MÉG ÉRDEKELHET