Știi care este cel mai însorit oraș din Europa? Se află în Spania și este o destinație excelentă!

Îți recomandăm o destinație care oferă o vreme plăcută și însorită nu doar vara, ci aproape tot timpul anului.

Foto: Shutterstock
Te poți aștepta la o medie de 350 de ore de soare pe lună în Alicante, pe coasta mediteraneană a Spaniei. Pe lângă priveliștile spectaculoase de pe Costa Blanca, călătoriile aici oferă mâncăruri delicioase, super cazare și activități interesante pentru familii, vacanțe romantice sau câteva zile cu prietenii.


Foto: Shutterstock

Castelul Santa Barbara

Alicante, care face parte din Comunitatea Autonomă Valencia, nu este doar cel mai însorit oraș din Europa, cu vreme bună garantată, ci și o localitate bogată în valori culturale și comori naturale. Marele avantaj al Alicante este că dispune de tot ceea ce au de oferit alte orașe spaniole populare (Barcelona, Sevilla, Madrid), dar la o scară mai redusă și mai prietenoasă. În cea mai veche parte a orașului se află cetatea și castelul Santa Barbara din secolul al IX-lea. Din fericire, nu trebuie să urcăm pe jos până aici, pentru că există o telecabină. În curtea interioară a castelului găsim o piață de unde putem cumpăra o selecție de produse artizanale fine.

Foto: Pixabay

După ce părăsim centrul vechi, putem continua vizitarea obiectivelor turistice pe Esplanade, o promenadă pe malul mării, cu palmieri magnifici care mărginesc bulevardul. Plajele, restaurantele și cafenelele se aliniază pe această porțiune cât vezi cu ochii. Iar piața de pe bulevardul Alfonso el Sabio oferă tot ceea ce definește și face bucătăria spaniolă atât de iubită: fructe proaspete, legume, salamuri, jamboane maturate, produse lactate, fructe de mare și, bineînțeles, dulciuri locale. Să încercăm delicatesa cu migdale Turrón și vinul local de desert Mistela!

Foto: Shutterstock

Muzeul de Artă Contemporană din Alicante (MACA Museo de Arte Contemporáneo de Alicante) este modul perfect de a petrece cele mai însorite ore. Instituția se află la Casa de la Acegurada din secolul al XVII-lea și prezintă o colecție de artă spaniolă din secolul al XX-lea, inclusiv lucrări de Dali, Miro, Chillida, Sempere, Tapies și Picasso. La o scurtă distanță de centrul orașului Alicante se află grădina botanică El Huerto del Cura, cu o colecție excepțională de cactuși și palmieri. Dacă vă plac plantele frumoase, există și un parc mic, dar frumos și în centrul Alicante-ului: Plaza Gabriel Miró, un omagiu adus celebrului pictor.

Foto: Shutterstock

Guadalest

Alicante și împrejurimile sale oferă posibilități nesfârșite de activități, depinde de noi să decidem cât de mult vrem să ne implicăm în programe adiționale în timpul vacanței. Dacă nu călătorim cu copii mici și suntem dornici de puțină activitate, să ne îndreptăm spre munți! Vremea ar putea fi un pic mai plăcută în pădure (dar și așa, să ne asigurăm că avem la noi suficientă apă potabilă), unde este plin de trasee frumoase. Vom avea parte de o primire călduroasă din partea localnicilor, care vor fi bucuroși să ne dea indicații, dar să nu ne așteptăm ca engleza să fie vorbită pe scară largă în aceste sate mici. Guadalest este o destinație populară pentru drumeții, cu faimoasa sa clopotniță și bastionul care oferă o panoramă deosebită.

AMI MÉG ÉRDEKELHET