A sosit vara, hai la terasă – top 5 terase din Europa!

Unul dintre cele mai plăcute moduri de a explora un oraș este să ne deplasăm de la o terasă la alta, întrerupând ocazional statul la o băutură sau cafea cu o plimbare mai lungă.

Fie că mâncăm sau doar ne relaxăm la o cafea, marile orașe europene oferă întotdeauna locuri de unde ne putem bucura de priveliște. Oricine își poate găsi un loc preferat: de la pieţe și cafenele casual la restaurante șic pe acoperișuri – există numeroase locuri care să ne placă. Așa că nu avem altceva de făcut decât să mergem încet și să lenevim în unele dintre cele mai frumoase terase din Europa.

​Café de Jaren – Amsterdam

Foto: Café de Jaren

Să gustăm preparate culinare pe terasa cu vedere la canale de la Café de Jaren, în centrul istoric al orașului, cu priveliști uimitoare. Cafeneaua este o fostă clădire a unei bănci, are un meniu simplu, dar bine pregătit, indiferent dacă ajungem aici la micul dejun sau la prânz.

Tosca & Nino – Florenţa 

Foto: Tosca & Nino

În vârful unui centru comercial din unul dintre cele mai frumoase orașe italiene veţi găsi luxosul restaurant Tosca & Nino, cu o terasă cu vedere la dealurile toscane. Așa cum este tipic pentru Italia, meniul se concentrează pe mâncăruri populare din regiune.

San Marco – Hvar

Foto: San Marco

Restaurantul San Marco de pe insula croată Hvar oferă o combinaţie de arhitectură veneţiană, vedere la Marea Adriatică și preparate din bucătăria mediteraneană. Iar dacă puteţi rezerva o masă când apune soarele, experienţa va fi de neuitat!

Piaţa Mercabañal – Valencia 

Foto: mercabanyal.com

Mercabañal din cartierul pescarilor, una dintre cele mai la modă zone ale orașului, este o piaţă de alimente. Putem alege dintre mai multe terase în zonă, fiind locul ideal pentru de a ne relaxa cu o gustare. Pe lângă mâncărurile locale tipice, oferta include și câteva restaurante asiatice și italiene.

Café Lauren – Geneva 

Foto: Café Lauren

Situată în inima orașului Geneva, Café Lauren este cunoscută mai ales pentru grădina sa cu vedere uimitoare la lac și chiar la Mont Blanc. Restaurantul cu grădină de 4 hectare are o grijă deosebită pentru a se asigura că mâncarea oferită nu este doar delicioasă, ci și sănătoasă.


AMI MÉG ÉRDEKELHET