Viking lansează o nouă navă de croazieră pe râul Nil

Compania de croaziere a anunțat extinderea flotei sale egiptene cu Viking Aton, o nouă navă fluvială care va naviga pe Nil.

Foto: Viking


Illusztráció: PCA-Stream

Construită special pentru a naviga pe râul Nil, Viking Aton este în prezent în construcție și urmează să fie gata în septembrie 2022. Va naviga pe deja faimosul itinerar „Faraoni și Piramide" al lui Viking, alături de nava sa soră Viking Osiris și prima navă a lui Viking ce a operat pe Nil, Viking Ra.

Potrivit Viking, noua sa navă poate găzdui 82 de oaspeți în 41 de cabine. Aceasta include apartamente spațioase, cu două camere de dimensiuni mari și verande. Vaporul va avea, de asemenea, propria piscină și terasă cu vedere 360 de grade, o zonă de luat masa în aer liber și o zonă de vizionare interioară/exterioară pentru ca toți oaspeții să se bucure de priveliștile Nilului.

Foto: Viking

Croaziera de 12 zile va începe cu un sejur de trei nopți la un hotel din Cairo. Oaspeții își pot începe călătoria acolo cu o vizită la Marile Piramide din Giza, necropola Sakkara și Moscheea de Alabastru. După șederea în Cairo, oaspeții vor zbura spre Luxor pentru a vizita Templele din Luxor și Karnak înainte de a urca pe vas și de a începe o croazieră de 8 zile dus-întors pe râul Nil. Pe parcurs, nava va ancora pentru excursii la mormântul lui Nefertari din Valea Reginelor și mormântul lui Tutankhamon din Valea Regilor, împreună cu excursii la Templul lui Khnum din Esna, complexul Templului Dendera din Qena, templele de la Abu Simbel și Barajul Înalt din Aswan, precum și o vizită într-un sat nubian.

Foto: Viking

AMI MÉG ÉRDEKELHET