Webes világjárás – harmadik rész

Lenyűgöző tájak hét kontinensen – Ázsia, Ausztrália és Antarktisz

A járvány miatt bezárult a világ, de így is lehet „utazni", hiszen drónvideók, mozgó panorámaképek, online séták, webkamerás élőképek sokaság csábít minket távoli tájak felfedezésére. A harmadik részben: Ázsia, Ausztrália és Antarktisz!

ÁZSIA

Fotó: Unsplash

Raja Ampat

Az indonéziai szigetvilág ékköve ez az 1600, többnyire apró szigetből álló csoport. A név négy királyt jelent, ez pedig a négy fő szigetre – Waigeo, Batanta, Salawati, Misool – utal. Ha létezik földi paradicsom, akkor türkiz színű vizével, zöld szigetdombjaival és gazdag tengeri élővilágával Raja Ampat biztosan az.

Fotó: airpano.com

Vulkánkitörés Kamcsatkán

Van valami félelmetes, de ugyanakkor vonzó dolog abban, ahogy a föld mélyéből feltör az izzó láva sűrűn gomolygó füst kíséretében. A Kamcsatkán található 4705 méter magas Kljucsevszkaja Szopka vulkánt most biztonságosan, egy helikopterben ülve nézhetjük meg – épp a kitörés pillanatában.

Fotó: Unsplash

Kínai nagy fal

A közel kétezer éven át épített falrendszer elképesztő legeket tudhat magáénak. A 21 ezer kilométer hosszú, 10 méter magas és helyenként 8 méter vastag falakat az űrből is lehet látni. Nekünk nem kell ilyen messzire mennünk, madártávlatból, a fotelünkből láthatjuk a világörökség részét képező építészeti remekművet.

AUSZTRÁLIA

Fotó: Unsplash

12 apostol

Lenyűgöző természeti látványosság a Port Campbell partjainál ágaskodó 12 mészkőoszlop, amelyek az erózió következtében jöttek létre. Mindegyik különböző formájú és az óceánban áll, mintha egy-egy védőbástya lenne. Emelkedjünk a víz felé, és járjuk körbe e csodás sziklaképződményeket!

ANTARKTISZ

Fotó: Unsplash

Repüld át!

A legkülönlegesebb kontinens, amely jéghegyeivel, császárpingvinjeivel és remélhetőleg örök jégmezőivel sok utazó álma. Ha nem szeretnénk jégkockává fagyni a Déli-sarkon, inkább húzzunk magunkra egy plédet, és járjuk be virtuálisan bolygónk legdélebbi pontját!

AMI MÉG ÉRDEKELHET