Vonattal az északi sarkkörre? Norvégiában lehetséges!

Nem korai elkezdeni gondolkodni a 2022-es utazásainkon. Például annak a sarkvidéki útnak a lefoglalásával, amelyről már régóta álmodozunk!

A személyre szabott utazási csomagokat kínáló Up Norway minden mástól eltérő nyaralást nyújt az Arctic Circle Express túrával.

Fotó: Getty Images

A vonat-körút Oslóban kezdődik, ahonnan a vendégek 11 éjszakás expedícióra indulnak Norvégia legszebb tájaira, fenséges hegyekhez, fjordokhoz és vízesésekhez. A látogatók különleges szálláshelyeken alszanak, hogy egészen közelről csodálhassák a természetet – gyalogosan, csónakból vagy éppen kajakból.

A vonat Oslóból Európa legmeredekebb vasútvonala, a híres Flåm felé veszi az irányt, a résztvevők pedig csaknem 3000 métert ereszkednek majd alá egy fjordba. Ott pedig hajóra szállnak, hogy felfedezzék az UNESCO Világörökséghez tartozó Nærøyfjordot.

Fotó: Up Norway

Ezt követi az egykor a Hanza-szövetséghez tartozó Bergen városa, majd felszállnak a Hurtigruten hajóira, amelynek megállnak az Észak Velencéjének is nevezett Ålesundban.

A körút résztvevőit ezután visszavárja a vasút: a Rauma vonalon Åndalsnesnől Dombåsba, majd Trondheimbe utaznak, ahol Észak-Európa legnagyobb középkori katedrálisa található. Innen váltanak a Nordland vonalra, amely végre elviszi őket a sarkköre, ahol legvarázslatos tájak felfedezésével töltik a következő napokat.

És ezek csak a fantasztikus útvonal csúcspontjai, emelett számos további különleges látnivaló várja az utasokat. Az utazás 2022 júniusa és szeptembere között foglalható le.

Fotógaléria

Fotó: Up Norway


Fotó: Up Norway


Fotó: Up Norway


Fotó: Up Norway


Fotó: Up Norway


Fotó: Up Norway


AMI MÉG ÉRDEKELHET