Egy tengerpart, ahol egész évben látványos a vakáció – de miért vörös a kínai Red Beach?

A kínai Panjinban ősszel vörös színűre változik a tengerpart. De mi okozza ezt a földöntúli látványt? Ennek jártunk utána, mellé pedig sok látványos fotót is gyűjtöttünk!

Fotó: Shutterstock


A kínai Red Beach, vagyis vörös part egy növénynek köszönhetően lesz ilyen intenzív bíbor színű; egy hínárféle okozza az elképesztő árnyalatot. A növénynek erősen lúgos talajra van szüksége, továbbá a vízből felszívja a tenger sótartalmát és szépen fokozatosan tavasztól őszig zöldből ilyen bíborba fordul.

Pandzsin, ahol ez a látvány fogad, Liaoning tartományában található, körülbelül hatórás autóútra Pekingtől. Amikor a part bevörösödik (októberben a legszebb állítólag), közel kétmillió vendég érkezik, hogy látványos fotókat készítsen a tájról. Valójában persze nemcsak a vörös part miatt érdekes ez a hely, egyedülálló flórával és faunával is büszkélkedhet: 260 madárfaj él a vizes területen, itt burjánzik Ázsia legnagyobb nádasa és bambuszligete is, valamint itt költ a vöröskoronás daru (Grus japonensis) is, Kína egyik jelképe.

Fotógaléria

Fotó: Pixabay


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Fotó: Getty Images


Fotó: Getty Images


Fotó: Getty Images


Fotó: Shutterstock


AMI MÉG ÉRDEKELHET