Webes világjárás – első rész

Lenyűgöző tájak hét kontinensen – Európa és Afrika

Elefant safari savana africa
Fotó: Unsplash

A járvány miatt bezárult a világ, de így is lehet „utazni", hiszen drónvideók, mozgó panorámaképek, online séták, webkamerás élőképek sokaság csábít minket távoli tájak felfedezésére. Az első részben: Európa és Afrika.

EURÓPA

Fotó: Unsplash

Mont Blanc

A hófödte hegyek tetejéről nyíló lélegzetelállító panoráma eddig csak a hegymászók kiváltsága volt. Egy virtuális túra segítségével most mi is Európa legmagasabb pontján, 4808 méteren találhatjuk magunkat. Ráadásul még speciális felszerelés sem kell hozzá és fázni sem fogunk.

Fotó: Unsplash

Velence

Romantikus épületeivel, csatornáival, a Sóhajok hídjával és a Szent Márk térre nyíló csodálatos panorámájával Velence kétségkívül az egyik legszebb olasz város. Élő kamerán keresztül láthatjuk az épp Csipkerózsika-álmát alvó várost, ahol az utcák most csendesek, ám ez semmit nem von le az értékükből, sőt.

Fotó: Pexels

Azori-szigetek

Európa édenkertjeként is emlegetik ezt a Portugáliához tartozó szigetcsoportot, nem véletlenül. Vad szikláival, érintetlen zöld tájaival egy valódi ékszerdoboz az Atlanti-óceán közepén. Tegyünk egy kört a legnagyobb sziget, São Miguel felett, és nézzük meg a zöld és kék színű ikertavakat, a Sete Citadest.

AFRIKA

Fotó: Pexels

Kruger Nemzeti Park

„Párduc, oroszlán, gorilla, makákó". Ez az Afrika című KFT-szám refrénjének kezdete, és a kontinens élővilága valóban páratlan. A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban élő kameraképek közvetítik a vadon történéseit. Több helyszín közül is választhatunk, egy azonban biztos: ha akciót szeretnénk, legyünk türelemmel!

Fotó: Unsplash

Gízai piramisok

Az ókori világ hét csodája közül ez az egyetlen, amely a mai napig fennmaradt. A sivatag szélén álló ókori romok közül a leghíresebb a Kheopsz-piramis, amely 147 méteres magasságával négyezer évig a világ legmagasabb építménye volt. Autentikus zene kíséretében repüljünk át a piramisok felett, nézzünk körbe 360 fokban, majd időzzünk el a Szfinxnél!

Foto: Unsplash

A Tejút a Szahara felett

A milliónyi csillagot, ködöt és fekete lyukat magában foglaló Tejút akár szemmel is látható és leginkább ott, ahol tiszta a levegő, kicsi a páratartalom és alacsony a fényszennyezés. Erre mi sem alkalmasabb hely bolygónk legnagyobb sivatagjánál, a Szaharánál, ahol minden éjszaka fátyolként suhan el az ember szeme előtt a Tejútrendszer.

AMI MÉG ÉRDEKELHET