Cele mai spectaculoase poze făcute în natură

Hai să vezi imagini extraordinare premiate la competiția „Wildlife Photographer of the Year”!

Foto: Junji Takasago/Wildlife Photographer of the Year

Urși polari mutați într-o stație abandonată, ciuperci magice de pe Muntele Olimp și ultimele momente ale unei mult îndrăgite gorile sunt doar câteva dintre imaginile cu natură sălbatică premiate anul acesta în cadrul competiției „Wildlife Photographer of the Year”.

Premiul cel mare al competiției prestigioase „Wildlife Photographer of the Year” pentru 2022 a fost câștigat de Karine Aigner pentru fotografia numită „The Big Buzz”. Scena extraordinară înfățișează un ghem de albine Diadasia masculi care intenționează să se împerecheze cu singura femelă din stup, pe un fundal de deșert înfiorător, într-o fermă din Texas. Americanca este a cincea femeie care și-a adjudecat marele premiu din istoria de 58 de ani a competiției, organizată de Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Premiile au fost acordate în 19 categorii diferite.

Una dintre cele mai emoționante poze din competiție este numită „Trecerea lui Ndakasi” – imaginea realizată de Brent Stirton arată ultimele momente ale unei foarte îndrăgite gorile din Centrul Senkwekwe, Parcul Național Virunga, Republica Democrată Congo. „Felicit fotografii pentru că au oferit imagini de neuitat în viața speciilor sălbatice, împărtășind detalii nevăzute, comportamente fascinante într-o eră a crizei climatice și biodiversității”, a declarat Doug Gurr, directorul Muzeului de Istorie Naturală.






AMI MÉG ÉRDEKELHET