Dureri de urechi pe timpul zborului? Iată care sunt cele mai bune metode de a scăpa de ele!

Există ceva ce poți face pentru a preveni durerile de urechi atunci când călătorești cu avionul? Da! Iată care sunt sfaturile!

Foto: Shutterstock

Oricine a zburat cu o rană la timpan, cu urechea inflamată sau cu o răceală știe cât de neplăcută poate fi experiența. Nu este exagerat să spunem că acest tip de durere sfâșietoare descurajează mulți oameni să zboare. Chiar și o răceală asimptomatică sau o infecție a urechii se poate declanșa cu ușurință în timpul unui zbor, așa că iată câteva sfaturi despre ce trebuie să faci chiar și în cazul unei răceli sau al unei alergii ușoare.

Ilustrație: Shutterstock

  • Dacă îți curge nasul, să folosești un spray nazal cu acțiune prelungită înainte de decolare și, dacă este necesar, să repeți procesul și înainte de aterizare.
  • Dacă ai urechi sensibile, să păstrezi la îndemână gumă sau bomboane pentru a mesteca și înghiți mult în timpul decolării și aterizării, ceea ce te va ajuta, de asemenea, la ameliorarea presiunii. În sezonul alergiilor merită să ai cu tine un decongestionant nazal cu steroizi și să îl iei cu tine în călătorie.
  • Dacă ai timpanul deteriorat - fie că este vorba de cicatrici vechi sau proaspete - sau dacă amețești des, să-ți cumperi dopuri pentru urechi concepute special pentru durerile de urechi în timpul zborului. Un exemplu este Cirrus EarPlanes, un dop de ureche cu un strat exterior din silicon și un strat interior din ceramică, pentru a ajuta la ameliorarea presiunii în ureche. Micile membrane de pe dispozitiv se mișcă pentru a ajuta urechea să reducă schimbările de presiune.
  • Dacă te doare deja urechea, să anunți echipajul, de obicei îți pot da o compresă cu apă caldă, ce ameliorează durerea sâcâitoare și poate ajuta la eliberarea presiunii asupra timpanului.
  • De asemenea, dacă ești bolnav, să eviți să bei alcool în avion, deoarece aerul este deja uscat, iar alcoolul te deshidratează și mai mult, ceea ce poate duce la mucoase mai uscate și mai inflamate.
AMI MÉG ÉRDEKELHET