Capitalele europene ale diferitelor stiluri muzicale

Fiecare dintre ele merită să fie vizitată pentru o experiență diferită.

Foto: Shutterstock


Programele muzicale reprezintă o bună motivație pentru a călători. Astăzi, festivalurile sunt destinația numărul unu în acest domeniu, dar și viața muzicală a unei localități este, de obicei, o parte importantă a experienței de călătorie. Să vedem care sunt orașele europene care merită să-ți planifici un program muzical în timpul vacanței.

​SEVILLA și FLAMENCO

Foto: Pixabay

În centrul Andaluziei, poți găsi divertisment muzical aproape în fiecare noapte de vară. Nu este o coincidență faptul că Sevilla a fost primul oraș care a primit titlul UNESCO de "Orașe ale muzicii" în 2006, datorită, în parte, festivalului său de clasă mondială, Bienal de Flamenco. Pentru un spectacol de flamenco cu adevărat de calitate, îndreaptă-te spre în inima muzicală a orașului, cartierul Triana, care a fost dezvoltat de rezidenții de etnie romă și a devenit cea mai importantă scenă muzicală din Sevilla.

VIENA ȘI Muzica Clasică

Foto: Facebook

Viena a fost supranumită pe bună dreptate "capitala muzicii clasice a Europei", deoarece mulți instrumentiști și compozitori celebri au studiat și au compus aici - de la Mozart la Beethoven și Brahms. Capitala austriacă este, de asemenea, locul de naștere al genului modern de vals, datorită lui Johann Strauss și Franz Lanner, și încă se mândrește cu o serie de săli de concerte și teatre de operă excelente. În timpul verii, Viena găzduiește evenimente de muzică clasică, precum Festivalul AMADEUS și Wien Modern, dar poți asculta muzică oricând la Mozarthaus, la Karlskirche sau la Musikverein, care găzduiește tradiționalul concert de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena.

PARIS ȘI JAZZ

Foto: Pixabay

Parisul era un centru european al jazz-ului încă de la apariția genului la începutul secolului XX, iar barurile sale subterane atrag și astăzi mulțimi de vizitatori la un concert de jazz. Deși întregul oraș este plin de cluburi de muzică, pentru un concert de jazz veritabil, îndreaptă-te spre Cartierul Latin, unde poți comanda și un whisky bun în baruri precum Le Caveau de la Huchette și Le Piano Vache.

BERLIN și muzica electronică

Foto: Pixabay

Capitala multiculturală a Germaniei este de zeci de ani capitala muzicii electronice, inclusiv a genurilor techno și house. Aproape toți cei mai mari DJ au performat la Berlin, unde petrecerile se întind adesea pe durata unui weekend. În cele mai prestigioase cluburi, cum ar fi Berghain, Ritter Butzke, Loophole sau Anomalie Art Club, petrecerea nu se oprește niciodată.

BUDAPEST și stilurile UNDERGROUND

Foto: Shutterstock

Reputația Budapestei în materie de muzică a fost stabilită de Festivalul Sziget, care este extrem de popular în străinătate, dar capitala maghiară oferă experiențe de calitate nu numai în luna august. Specialiștii recomandă Budapesta pentru iubitorii de muzică underground, unde pot alege dintr-o gamă largă de concerte alternative în cluburi amenajate în puburi aflate în ruină, în clădiri abandonate ale unor fabrici sau pe vasele de pe Dunăre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET