Zugspitze: vârful Germaniei, din toate punctele de vedere

Cel mai înalt vârf montan din Germania (2.962 de metri) a fost întotdeauna o destinație turistică importantă.

Foto: Shutterstock


Situat în munții Wetterstein din Subalpii septentrionali, la granița dintre Germania și Austria, Zugspitze oferă o priveliște de neegalat. Sunt puține locuri în lume în care să poți vedea mai mult de 400 de vârfuri deodată și, pentru că toate sunt mai mici decât Zugspitze, poți admira în același timp peisajele alpine uimitoare din Austria, Liechtenstein, Germania, Italia și Elveția.

Foto: Shutterstock

Popularitatea deja remarcabilă a lui Zugspitze este mult sporită de faptul că este foarte ușor de accesat: pe jos, cu telecabina sau chiar pe cale ferată cu cremalieră. Adevărații alpiniști, desigur, optează pentru mersul pe jos, o drumeție de 8-10 ore de la Garmisch-Partenkirchen prin defileul Partnachklamm. De-a lungul drumului se găsesc mai multe cabane cu zone de odihnă.

Foto: Shutterstock

Pe partea germană, telecabina Eibseeseilbahn de la Grainau și Tiroler Zugspitzbahn de la Ehrwald îi duc pe turiști până la Zugspitze din două direcții în doar zece minute. De asemenea, calea ferată cu cremalieră Bayerische Zugspitzbahn oferă o experiență unică, făcând legătura între cele mai apreciate stațiuni de schi din zonă înainte de a ajunge pe platoul de sub vârf, la o altitudine de 2.588 de metri.

Foto: Shutterstock

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen, la poalele muntelui, este un paradis al schiului, cu o infrastructură excelentă și pârtii deschise chiar și șase luni, astfel încât schiorii de toate vârstele și cu orice tip de abilități să poată alege pârtia potrivită. Își datorează faima Jocurilor Olimpice de iarnă din 1936, care au fost motivul fuziunii dintre localităților Garmisch și Partenkirchen, cu un an mai devreme. Pe lângă împrejurimile naturale frumoase, orașul cu 27.000 de locuitori oferă monumente istorice, festivaluri culturale și o excelentă bucătărie bavareză. Nu merită vizitat doar iarna, deoarece este, de asemenea, o stațiune balneoclimaterică premium.

AMI MÉG ÉRDEKELHET