2022-03-29
Oraşele filmului – 4 locuri unice în Europa
2.300 de ore de soare pe an şi palmieri pe malul lacului Maggiore – oraşul Locarno de la poalele Alpilor dispune de cea mai călduroasă climă din Elveţia. Festivalul de film vechi de şapte decenii este cunoscut pentru deschiderea către noutate – aici au fost descoperiţi, printre alţii, şi regizorii Claude Chabrol, Stanley Kubrick şi Spike Lee. Unul dintre cele mai populare evenimente ale festivalului organizat în luna august are loc în Piazza Grande, în centrul oraşului, sub forma unor proiecţii în aer liber. De aici pornesc uliţele oraşului vechi, pline de mici magazine drăguţe, piaţete umbroase şi biserici solemne.
Oraşul poate fi cutreierat şi pe biciclete electrice – acestea pot fi închiriate la faţa locului. Putem astfel ajunge mai uşor la Castello Visconteao – clădit în secolul XII, care s-a păstrat parţial intact până în zilele noastre şi unde sunt expuse numeroase obiecte din era romană. Cealaltă clădire emblematică este biserica franciscană Madonna del Sasso (în imagine, pe pagina anterioară) ce se înalţă măreaţă, aurie deasupra oraşului. Edificiul a fost ridicat în secolul XV, după ce Sfânta Fecioară i s-a arătat unui călugăr. De la locul de pelerinaj se întinde o panoramă minunată asupra localităţii, lacului şi munţilor din jur. Dacă ne dorim o panoramă şi mai largă, putem urca pe culmea de deasupra oraşului cu telecabina.
Foto: Unsplash
Foto: 123rf
Foto: Unsplash
Cu cei 300 de mii de vizitatori, festivalul de film din capitala germană este cel mai mare eveniment de gen din lume, bucurându-se de interes atât în rândul spectatorilor cât şi al specialiştilor. În ultimii ani Berlinul s-a transformat în centrul artistic creativ al Europei, reprezentând azi în lumea artei ce a fost Parisul în urmă cu o sută de ani. Este un oraş care merită vizitat, datorită numeroaselor experienţe şi atracţii. Clădirile istorice şi arhitectura contemporană, tradiţia şi inovaţia modernă oferă o atmosferă cu totul aparte. Destinaţiile berlineze povestesc istoria unei naţii pornind de la emblematica Poartă Brandenburg, Oficiul Cancelariei şi până la sediul parlamentului german, clădirea Reichstagului. Piaţa hipermodernă Potsdamer Platz trebuie neapărat vizitată, la fel şi dramaticul Holocaust Denkmal, turnul de televiziune de deasupra pieţei Alexanderplatz, domul catolic ori punctul de frontieră de odinioară dintre estul şi vestul oraşului: Checkpoint Charlie. Tezaurul lumii este prezentat în peste 170 de muzee, iar la toate acestea se adaugă faptul că Berlinul este cea mai verde metropolă a Germaniei, cu parcuri întinse, păduri şi lacuri în mijlocul oraşului. Vara, viaţa se mută afară în baruri, cafenele, cinematografe şi teatre în aer liber.
Foto: Unsplash
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!