2022-03-29
DULCEA MEA EUROPĂ – Top 5 cele mai dulci street food-uri
Ricotta dulce într-un înveliș din aluat crocant, îmbogățit în unele locuri cu fistic sau fructe confiate. Vorbim despre cel mai popular desert din bucătăria siciliană, care pe vremuri indica sezonul balurilor mascate – în zilele noastre, însă, se poate consuma pe durata întregului an.
Foto: Getty Images
Majoritatea popoarelor europene au propria variantă de gogoși, spaniolii fiind deosebit de mândri de versiunea lor. Baghetele din aluat prăjite în ulei se găsesc la fiecare colț de stradă, de cele mai multe ori acestea fiind învelite în zahăr pudră și servite cu sos de ciocolată.
Foto: 123rf
Dacă ne plimbăm pe străzile din Amsterdam, să nu omitem degustarea desertului caracteristic, asemănător unor gofre, care își are originea în secolul 18. Pentru lipirea a două discuri din gofre, ei folosesc un sos dens de caramel. Se consumă alături de cafea, cacao sau ceai.
Foto: 123rf
Bruxelles este un loc dificil pentru cei aflați la regim, având în vedere că la fiecare colț de stradă există un loc de unde adie mireasma prăjiturilor proaspăt coapte. Acestea sunt servite cu diverse toppinguri, dintre care neapărat să gustăm frișca – de o calitate excepțională.
Foto: 123rf
Vi se pare bizar un sendviș constând în chiflă dulce umplută cu înghețată? Ideea poată părea ciudată la prima vedere, însă italienii au reușit să prepare din asta un fel cu totul deosebit, care se consumă de regulă dimineața, la micul dejun.
Foto: Getty Images
Urmărește canalele noastre de socializare pentru a nu pierde conținutul nostru actualizat constant: ne găsești pe TikTok , Instagram , YouTube și Facebook ca Drive Magazine Romania!