Orice călătorie reprezintă o sursă de inspirație – interviu cu Sore

Plină de energie, Sore emană întotdeauna bucurie, vitalitate şi libertate. Ea nu se dezminte nici în timpul călătoriilor – ne povesteşte despre oraşul ei de vis, dar şi de ce are la ea o mulţime de gadgeturi sau ce fel de euforie a trăit în România.

Foto: Instagram


Pentru început, un joc de imaginaţie. Pandemia a trecut, graniţele sunt deschise şi ai ocazia să mergi la concertul artistului tău preferat, într-un loc care îți place foarte tare…

Având în vedere că am fost privați de concerte atâta timp, în momentul acesta, aş zice că vreau să merg la concert The Weeknd, la Paris.

Mă aşteptam la Paris… Ai mai vorbit despre dorința de a trăi acolo.

Am făcut eu un calcul şi atunci când voi avea 44, fetiţa mea, Erin, va avea 18 ani. Sunt convinsă că va merge la facultate în străinătate, Londra sau Paris, eu mă mulțumesc cu amândouă. Deci presimt că voi sta mai mult pe acolo, e ceva ce mi-am dorit şi eu enorm. Am visat să merg la facultate în afară, dar am intrat în „Pariu cu viața", așa că o să îmi trăiesc visul altfel, când va merge ea…

Ce-ți place atât de mult la Paris?

Simt că e orașul meu de suflet, începând de la arhitectură, până la vibrația orașului. Ceva similar simt şi la Londra. Am impresia, atunci când sunt acolo, că mă potrivesc într-un puzzle, nu știu cum să descriu altfel sentimentul. Sunt convinsă că e diferit să fii localnic faţă de turist, dar planul meu este să fiu turist pe durată mai lungă. Varianta de a avea un apartament închiriat pe o perioada lungă mi se pare un vis la care pot lucra.

SORE

Foto: Instagram

  • Sore (Sorina Cătălina Mihalache) s-a născut în Bucureşti. La 11 ani, făcea deja parte din trupa Dolly, care a avut mai multe hituri de succes.
  • La 17 ani, Sore a devenit membră a trupei Crazy Win – primul lor single, „Beautiful Lover" (2009) a avut foarte mare succes.
  • A interpretat personajul Sara Năstase din serialul muzical „Pariu cu viaţa" de la Pro TV, respectiv „O nouă viaţă" de la Acasă TV, făcând parte din trupa serialului, Lala Band.
  • În 2011, şi-a început cariera solo, înregistrând mai multe piese de succes: „Different", „Bad boy is back", „Noapte caldă", „Dor să-ţi fie dor" sau „Dintr-o mie de femei".

Foto: Instagram

De altfel, cum arată o călătorie perfectă pentru tine?

Cu familia şi prietenii, o casă pe plajă, mâncare super bună şi prosecco.

Ce înţelegi prin „mâncare super bună"? Care este bucătăria ta preferată?

Sunt gurmandă, pot să numesc câte ceva bun din multe restaurante. Îmi plac mult bucătăria italiană şi bucătăria asiatică, atât de mult încât exersez şi eu acasă. Na, că am făcut şi o rimă… Ţin minte, în schimb, o salată demenţială din Grecia, cu sfeclă coaptă, brânză de capră şi baby spanac. Poate sună simplist, dar o salată ca acolo eu nu am mai mâncat nicăieri. Iar la Londra, restaurantul Busaba, indian. Ceva spectaculos.

În ultimul an, cât de mult ai avut chef și posibilitatea de a călători? Ai fost numai în România sau şi în străinătate?

Dor de ducă am avut din plin, mai ales după lockdown. În vară, am fost la noi la mare puțin (am fost surprinsă plăcut de Olimp), mai mult la munte însă, în ianuarie am mers în Tenerife pentru o zi, ca să filmez clipul piesei „I'm Gonna Miss You", piesa pe care am lansat-o în colaborare cu DJ Sava, iar în februarie am fost la Chișinău pentru un duet cu Mark Stam. Sincer, abia aștept vara, vreau neapărat să îmi reiau obiceiul de a merge o săptămână în Grecia, cu familia şi prietenii.

Cât de diferit ai simțit aceste călătorii față de cele obișnuite, din trecut?

Diferența o resimțim cu toții, e mai incomod, mai cu emoții, însă eu îmi impun să tratez totul cu normalitate, chiar şi restricțiile. Orice învăţ are dezvăţ şi invers.

Foto: Instagram

Din cauza concertelor, trebuie să fi parcurs sute de mii de kilometri în România. În timpul acestor călătorii, cât de mult ai avut posibilitatea sau ai vrut să descoperi respectivul loc?

Am văzut toată ţara şi este atât de frumoasă... Braşov şi Cluj sunt preferatele mele, pentru oameni, arhitectură, peisaj şi mâncare. Sunt şi foarte multe locuri frumoase, dar neîntreținute, arhitectura superbă este lăsată în paragină sau vezi mult gunoi în natura impecabilă. Cred că totul depinde de noi, ca oameni, să conștientizăm că schimbarea vine de la noi.

Care sunt cele mai frumoase amintiri ale călătoriilor din România?

În perioada cu Lala Band, stăteam în turneu câteva luni. Îmi aduc aminte cu super plăcere cum ieșeam seara să mâncăm la diverse restaurante locale, ne întâlneam cu admiratori pe stradă, era totul copleșitor – în sensul frumos. Senzația care rămâne şi acum, după câţiva ani, e una de euforie. Euforie trăită în orașele din România.

Ce înseamnă pentru tine călătoria? Distracţie, aventură?

De când sunt mamă, mi le împart pe categorii, recunosc. Călătoriile de familie sunt de relaxare, călătoriile cu fetele sunt de aventură, de cele mai multe ori, iar călătoriile în cuplu sunt de fun.

De obicei, cum alegi o nouă destinaţie?

Totul depinde, din nou, de formula în care plecăm. Pentru cele de familie, vreau să fie ușor de ajuns, să nu fie dificil pentru Erin, dar pentru toate deplasările e foarte importantă, pentru mine, cazarea. Să îmi dea sentimentul de bine, de liniște, de dream house. Vacanţele cred că trebuie să fie ca acasă sau mai bine.

Ce nu-ţi lipseşte din valiză?

Sunt fata-gadget! Nu plec fără cameră GoPro, aparat foto, dronă, laptop etc. Îmi place să imortalizez călătoriile, sunt amintiri de preț, mai ales în ceea ce o privește pe Erin, de la an la an e schimbată şi ne uităm mereu peste pozele şi video-urile din trecut.

Primul tău tatuaj a fost realizat în Barcelona. De ce alte „nebunii" ai avut parte în timpul călătoriilor?

Mi-am făcut un obicei din a mă tatua în câteva dintre călătoriile mele, ce-i drept… Alte nebunii, involuntare, da, de tipul mi s-a pierdut bagajul, m-am îmbrăcat cu hainele celorlalți, dar nimic ieșit din comun.

Foto: Instagram

Odihnă activă sau pasivă – care îți place mai mult?

Mă odihnesc din mers, recunosc. Sunt o persoană activă, mereu am programul plin, mă împart între viața de familie şi cea profesională şi îmi place mult agitația.

Ai o activitate preferată?

Snowboard iarna, wakeboard vara şi tenis – tot anul.... Ce mi se pare tare e că atunci când fac sporturile astea, mintea mea e ancorată doar în prezent, în activitatea respectivă şi e un soi de terapie. Eliberez energiile negative, o simt ca pe o curăţare a minţii şi a trupului.

Cât de mult te-au inspirat pe plan artistic călătoriile tale?

Pentru mine, ca om şi ca artist, orice călătorie reprezintă o sursă de inspirație. Mă încarcă, mă resetează şi mă pregătește pentru noi piese şi proiecte. Nu am scris o piesă inspirată, în mod special, de o călătorie anume, dar de fiecare dată când mă întorc acasă, am un bagaj de stări pe care le transpun în piese.

AMI MÉG ÉRDEKELHET