5 castele fabuloase din Germania

Nu numai familii regale trăiau în castele, ci și nobili bogați, cavaleri care își vedeau palatul ca pe un simbol al statutului. Așa că există o mulțime de castele care merită vizitate în Germania.

Castelul Schwerin Germania
Foto: Pixabay

Germania a găzduit cândva aproximativ 25 de mii de castele, iari 60% din palate au supraviețuit până astăzi.

.

Wartburg 

Foto: Shutterstock

Castelul normand este ascuns inteligent de privirile indiscrete, deoarece doar dacă trecem printr-o pădure deasă ne putem apropia de fortăreața din vârful dealului abrupt, dar dacă nu vrem să mergem mult pe jos, putem călători cu autobuzul, iar vara chiar și pe măgar. Cetatea Wartburg este unul dintre cele mai bine conservate palate, având o istorie de aproape 1000 de ani. Martin Luther ar fi petrecut șase săptămâni în acest castel de lângă orașul Eisenach în timp ce lucra la traducerea în germană a Noului Testament, iar 300 de ani mai târziu, Richard Wagner a compus aici opera Tannhäuser.

Schloss Elmau

Foto: Shutterstock

Marea parte a construcției din Alpi (cel mai înalt vârf al Germaniei, Zugspitze, se află la doar 80 km de aici) a fost distrusă de un incendiu în 2005, dar încăperile au fost restaurate de atunci. Călătorii, în special familiile, plănuiesc adesea o vacanță de o săptămână aici, deoarece există două hoteluri balneare extrem de cunoscute în zonă, cu restaurante, săli de yoga, baie turcească, piscine exterioare, sală de concerte sau excursii cu ghid.

Sababurg

Foto: Shutterstock

Castelul acoperit cu iederă și presărat cu tufe de trandafiri din Reinhardswald este situat lângă Tierpark, cel mai vechi parc sălbatic din Europa, unde trăiesc 80 de specii diferite de animale, inclusiv bizoni, cai sălbatici, chiar și pinguini. Despre castelul construit în 1334 s-a zvonit că Frumoasa Adormită și-a dormit aici somnul ei de un secol înainte să fie trezită de sărutul prințului – și frații Grimm au extras de aici ideea poveștii. Castelul este supus unor renovări ample din 2018, dar oaspeții pot intra în continuare în curtea reședinței și pot admira priveliștea de basm.

Schwerin

Foto: Shutterstock

Acest palat neorenascentist a fost construit pe o insulă din interiorul Lacului Schwerin și este legat printr-un singur pod de continent. Primele înregistrări despre Schwerin datează din 793, când a fost folosit ca fortăreață de către soldați, deşi castelul care poate fi vizitat astăzi a fost construit abia în 1857 la comanda ducelui Frederic Francisc al II-lea. În locul marilor duci și ofițerilor prusaci, găzduiește acum parlamentul landului Mecklenburg - Pomerania Inferioară - dar funcționează și ca muzeu și loc de concerte. Palatul este înconjurat de o uluitoare grădină în stil baroc, dar și palmieri și o moară și-au găsit loc aici.

Neuschwanstein 

Foto: Shutterstock

Astăzi, Castelul Neuschwanstein din Bavaria este unul dintre cele mai vizitate castele din lume, atrăgând cu sala tronului cu două niveluri și camerele bogat decorate peste 1,5 milioane de turiști pe an. Palatul de pe marginea stâncii are, de asemenea, două săli uriașe de bal și o peșteră artificială interioară. Clădirea a fost comandată inițial de regele Ludovic al II-lea la mijlocul anilor 1800, pentru a reprezenta idealul (sau cel puțin pentru el idealul) castel medieval de basm. Cufundat în propria sa imaginație, prințul a angajat un scenograf în loc de un arhitect pentru a proiecta castelul.

Clădirea strălucește și acum ca o coroană printre reliefurile sumbre ale Alpilor bavarezi.
AMI MÉG ÉRDEKELHET