5 filme dacă ți-e dor de Paris

Dacă din cauza pandemiei ne lipsesc metropolele preferate, există filme care redau fidel atmosfera lor specială! După Roma, haideți să mergem acum la Paris.


Fața amuzantă (Funny Face – 1957)

www.youtube.com

Funny Face - trailer (1956) AUDREY HEPBURN

În musicalul din 1957 un fotograf de succes din New York (Fred Astaire) caută o față nouă pentru o prezentare de modă din Paris, găsind-o într-un loc neașteptat: o librărie. Fata (Audrey Hepburn) nu este interesată deloc de strălucita lume a modei, cu atât mai mult de capitala franceză, însă acceptă oferta. Apoi urmează tot ce a făcut clasic acest film: melodii atrăgătoare, scene de dans memorabile, rochii uimitoare și farmecul incomparabil al lui Audrey Hepburn.

Monpti (1957)

www.youtube.com

Romy Schneider in Monpti (1957) , with english subtitles

Filmul vest-german realizat pe baza unui roman maghiar considerat bestseller internațional la acea vreme, „Monpti" de Gábor Vaszary, a fost prezentat în 1957 și face un ocol romantic spre Parisul anilor '30. Povestea începe cu întâlnirea unui student maghiar (Horst Buchholz) cu o franțuzoaică (Romy Schneider)…

Jules și Jim (Jules et Jim – 1962)

www.youtube.com

Three Reasons: Jules and Jim

Un film liric despre un triunghi amoros: austriacul Jules (Oskar Werner) și francezul Jim (Henri Serre) sunt prieteni inseparabili, iar într-o zi o cunosc pe Catherinel (Jeanne Moreau), de care se îndrăgostesc amândoi. Petrec mult timp în trei, până ce fata îl alege pe Jules, și se căsătoresc. În timpul războiului căile lor se separă, iar când se reîntâlnesc, totul este schimbat – poate cu excepția atracției reciproce dintre Jim și Catherine.

Amélie (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain – 2001)

www.youtube.com

Amélie (2001) Official Trailer 1 - Audrey Tautou Movie

Povestea unei fete excentrice și speciale, Amélie (Audrey Tautou), care cercetează detaliile minuscule, dar frumoase ale vieții pe lângă care alții trec fără să le observe. Viața ei este destul de monotonă în Montmartre, până găsește cutia plină cu comori a unui băiețel și decide să ducă fericire în viața altora prin diferite trucuri. Întrebarea este: cine aduce fericire în viața sa?

Piaf (La Môme – 2007)

www.youtube.com

Marion Cotillard ( Edith Piaf ) - Non, je ne regrette rien

Un omagiu adus vieții tragice a unei cântărețe celebre, cu talent fără egal. Edith Piaf este considerată cea mai mare interpretă de șansonete din toate timpurile, dar viața ei privată n-a fost la fel de sclipitoare ca și cariera: copilărie oribilă, moartea iubitului său, probleme cu alcoolul și drogurile, multă suferință. Filmul merită văzut atât pentru povestea lui Piaf, cât și pentru transformarea și interpretarea uimitoare a lui Marion Cotillard.

AMI MÉG ÉRDEKELHET