5 különleges kávézó a nagyvilágból

A kávékultúrához világszerte hozzátartoznak a kávéházak, ahol hangulatos környezetben, kiváló baristák alkotásait élvezhetjük. Most megmutatjuk a legjobbakat!

Fotó: Unsplash

A kávézás hosszú időre visszanyúló alapokon nyugvó, ám folyamatosan változó és fejlődő gasztronómiai élmény. Ennek legmagasabb fokú élvezetét pedig hol máshol élhetnénk át leginkább, mint a világ remek kávézóiban, kávéházaiban. Induljunk felfedezőútra a legjobbak nyomában!

Kaffeine, London

Fotó: Facebook

Kulináris kérdésekben a brit főváros legtöbbször megkerülhetetlen, és nincs ez másképp kávéfronton sem. A kellemes enteriőrrel rendelkező Kaffeine-ben igazi koffeinbombát kap a betérő, lévén egy rendelés háromféle kávéműalkotást foglal magában: egy csésze eszpresszót, egy capuccinót és a kávécserje gyümölcsének magozott és szárított változatából, a cascarából készített jegeskávét. Táguljanak azok a pupillák!

Drop Coffee Roasters, Stockholm

Fotó: Facebook

Elsőre talán nem Skandinávia ugrik be a jó kávé kapcsán, pedig nagyon is érdemes felkeresni a svéd fővárosban ezt a minimalista, modern dizájnú, nagy hozzáértéssel, helyben pörkölt kávészemeket őrlő és főző kávézót. A válogatott baristák nemcsak ínycsiklandó és gyönyörű kávékölteményeket készítenek, de mindig mosolyognak is.

Coffee Supreme, Auckland

Fotó: Instagram

Ugorjunk egy nagyot a mesés Új-Zélandra, hiszen a fővárosban található kávézó arról híres, hogy a világon egyedüliként, szódasziruppal higított kávét szolgálnak fel. Bizarrnak tűnhet, de a visszatérő vendégek nagy száma jól mutatja, a baristák tudják, mit csinálnak. Mindenképpen érdemes péksüteményt is rendelni itt, ugyanis ezek szintén legendásak.

Café Grumpy, New York

Fotó: Facebook

Habár a neve morgolódót jelent, a hely, ahol Lena Dunham is dolgozott baristaként a Girls című tévésorozatban, mindenképpen megér egy csészényi kitérőt. A Café Grumpy mégis elsősorban kiváló kávéjáról híres, ami nagy szó a papírpoharas, híg americanók hazájában. Kifordult tengelyéből a világ, már Amerikába is érdemes elmenni egy jó feketéért!

Cielito Querido Café, Mexikóváros

Fotó: Facebook

Tequila, kukoricasör igen – na, de jó kávé Mexikóban? Igen! A főváros számos felfedezni valója mellett érdemes betérni a Cielito Queridóba, ugyanis sokak szerint ez a világ legaranyosabb kávézója, ahol a messze földön híres feketébe a helyiek szívesen mártogatnak helyben sütött conchitát, és erre biztatják a szívesen látott utazót is. Sombrero viselése nem kötelező.

AMI MÉG ÉRDEKELHET