7 aplicații utile pentru următoarea călătorie

Dacă am început deja să împachetăm pentru următoarea călătorie, să nu uităm nici de câteva aplicaţii utile și gratuite.

Foto: Getty Images


1. PACKPOINT

O aplicație excelentă pentru a ne împacheta bagajele fără stres – dacă în general avem probleme să reușim să facem ca totul să încapă în valiză, PackPoint oferă ajutor profesionist. Trebuie doar să răspundem la câteva întrebări simple legate de călătorie și aplicația creează o listă personalizată, luând în considerare prognoza meteo, domeniile de activitate, chiar și facilități de spălătorie în apropiere. Lista generată de PackPoint poate fi scurtată sau extinsă ușor.

2. LOUNGEBUDDY

LoungeBuddy oferă acces la lounge-urile premium din întreaga lume, indiferent cu ce companie aeriană și la ce clasă călătorim. După ce am furnizat datele călătoriei noastre, ne arată la ce lounge-uri de pe aeroporturi avem acces gratuit. LoungeBuddy ne ajută și dacă dorim să utilizăm contra cost serviciile de așteptare ale unui anumit aeroport.

3. LIVETREKKER

Cei cărora le place să-și documenteze temeinic experiențele de călătorie vor aprecia în mod deosebit aplicația Livetrekker. Jurnalul interactiv de călătorie oferă posibilitatea de a ne documenta experiențele cu hărți, imagini, videoclipuri – pe care să le împărtășim prietenilor.

Foto: Getty Images

4. WEATHER CHANNEL

Avem locația și data, dar nu avem informații despre vremea care ne așteaptă? Weather Channel ne ajută să putem lua în calcul și condițiile meteorologice locale în timpul călătoriei. Aplicația oferă prognoze pe mai multe zile din întreaga lume, informații meteorologice și actualizări constante, pentru a nu fi surprinși de o furtună neașteptată.

5. SPLITTR

Când călătorim cu prietenii, se întâmplă deseori să plătim alternativ pe ici pe colo, iar la sfârșitul drumului este aproape imposibil să mai calculăm cine, cui și cât datorează. Tocmai la asta ajută Splittr! Cu aplicația de contabilitate a costurilor, devine simplă înregistrarea veniturilor și cheltuielilor, ținând evidența fiecărei sume cu care fiecare persoană a contribuit la un anumit cost. Iar la finalul călătoriei, generează un tabel care poate fi transmis și colegilor de călătorie.

6. ROME 2 RIO

Căutați un orar de autobuze de încredere din Sri Lanka? De câte transferuri veți avea nevoie în metroul din Paris? Aplicația Rome 2 Rio poate răspunde la acest tip de întrebări. Chiar dacă ne aflăm în cel mai ascuns loc din lume, aplicația ce planifică rutele ne arată traseul aerian, terestru sau pe apă ideal. În plus, semnalizează și prețurile, distanțele și timpul de călătorie.

7. XE CURRENCY CONVERTER

Toate valutele lumii într-o singură aplicație. Cu ajutorul XE Currency Converter putem afla imediat rata medie actuală a valutei specificate, fără a avea nevoie de Wi-Fi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET