7 funcții utile Google Maps care ușurează călătoria

Știi ce alte funcții utile și practice oferă harta digitală Google, în afară de GPS?

Foto: Shutterstock



CARE ESTE DISTANȚA ÎN LINIE DREAPTĂ?
Cei mai mulți dintre noi căutăm traseul setând preferințe precum mers pe jos, cu mașina sau transport public, dar dacă este necesar, putem folosi funcția satelit și pentru a vedea cât de departe este destinația în linie dreaptă. În versiunea dekstop a Google Maps, funcția satelit este în partea stângă, faceți clic dreapta pe imagine, căutați în meniul derulant elementul „Măsurarea distanței”, apoi faceți clic pe punctul de pornire și de sosire pentru a obține rezultatul final calculat în metri.

GĂSEȘTE-ȚI MAȘINA PARCATĂ!

Pentru asta trebuie să salvezi pe hartă coordonatele mașinii parcate. Atinge butonul albastru care indică locația ta actuală și alege posibilitatea „Marcarea propriei poziții”. Dacă vrei să-ți găsești mașina, trebuie doar să dai clic pe locația salvată și să soliciți să afișeze traseul în aplicație.

Foto: Shutterstock

UNDE EȘTI?

În loc să trimiți mesaje sau să suni prietenii ca să știi unde se află, folosește funcția de localizare – astfel vezi în timp real poziția celuilalt. Poți împărtăși poziția cu mai multe persoane simultan, ceea ce poate fi foarte util dacă conduceți pe autostradă și cineva rămâne în urmă sau faceți drumeții pe trasee diferite, dar există un punct de întâlnire comun.

HARTĂ OFFLINE

Mulți nu știu, dar Google Maps poate fi folosit și offline, desigur numai cu adrese și planuri de călătorie salvate. Acest lucru poate fi util dacă ne aflăm într-un loc în care puterea semnalului și accesul la internet sunt slabe sau instabile. Salvează datele și printează harta împreună cu planul de traseu, sau salvează versiunea offline.

TRIMITE PE MOBIL!

Google Maps pentru desktop este diferit și mai complex decât o aplicație mobilă. Poți căuta și planifica mai detaliat, mai convenabil, așa că poți căuta pe dekstop și trimite apoi informațiile pe mobil. În stânga sus este un buton „Trimite pe telefon”: clic pe buton și trimite informațiile pe e-mail sau direct pe telefon.

POȚI DA ZOOM CU UN SINGUR DEGET

Dacă dorești o imagine mai detaliată a destinației pe telefonul mobil, poți mări imaginea nu doar cu două degete - există și un alt truc: click pe hartă de două ori, apoi trage unul dintre degete peste ea. Iată:

youtu.be

Double-tap to zoom with one finger in Google Maps apps

HARTA RELIEFULUI CU O SINGURĂ ATINGERE DE BUTON

În versiunea desktop (nu pe harta din satelit, ci pe cea simplă) există pătrate mici în colțul din stânga jos, primul fiind butonul Relief, care arată la ce altitudine se găsește destinația sau poziția ta. Tot ce trebuie să faci este să mărești harta, și arată deja liniile de altitudine raportate la nivelul mării. Poate fi de mare ajutor pentru excursioniști!

AMI MÉG ÉRDEKELHET