7 mici localități din Spania pe care le vom aprecia chiar mai mult decât Barcelona sau Madrid

Iată 7 orășele și comune de pe Peninsula Iberică care merită cu siguranță o vizită!

Foto: Unsplash

Când vine vorba de o călătorie în Spania, cei mai mulți se gândesc la Barcelona și Madrid, dar merită să ne facem timp și pentru a explora orașele mici. Până la urmă, astfel ne putem apropia și mai mult de cultura și istoria țării.

​Betancuria

Foto: hellocanaryislands.com


Insula bătută de vânt, Fuerteventura, este binecuvântată cu caracteristici naturale uimitoare, inclusiv cele mai mari și mai bune plaje din Insulele Canare. Totuși, când vine vorba de frumusețea creată de om, Betancuria, oraș situat în mijlocul vestului insulei, câștigă marele premiu. Fosta capitală a insulei a fost fondată în 1402 de exploratorul francez Jean de Béthencourt, având o colecție de clădiri istorice văruite în alb care ies în evidență pe dealurile ondulate și pe munții uscați, acoperiți cu cactuși. O plimbare pe străzile pietruite este ca și cum am călători înapoi în timp, vizitând mai multe locuri pitorești, cum ar fi de exemplu Mirador de Guise y Ayose. Dar merită văzută și Iglesia de Santa María, cea mai veche biserică de pe Insulele Canare.

​Cadaqués

Foto: spain.info

Aflat la aproximativ 33 de kilometri de granița cu Franța, Cadaqués a fost casa unora dintre cei mai cunoscuți artiști ai lumii. Aici au trăit David Hockney, Marcel Duchamp, Henri Matisse, Picasso și Salvador Dalí. Iar vizitatorii pot vedea Muzeul Casa Dalí, unde pictorul suprarealist a trăit și a lucrat între 1930 și 1982.

​​Ronda

Foto: Pixabay

Din bucuria călătoriei prin Andaluzia fac parte și pueblos blancos (orașele albe) aparent nesfârșite. Deși este un oraș popular printre turiști datorită arhitecturii sale maure și străzilor labirintice, există ceva cu totul special în Ronda, și anume locația sa. Orașul de pe deal oferă o priveliște uimitoare asupra văii întinse dedesubt.

Ávila

Foto: Unsplash

O destinație populară pentru pelerinii catolici datorită asocierii sale cu celebra Sf. Tereza de Ávila. În plus, are un oraș vechi extrem de bine conservat, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ávila se află la 110 de kilometri de Madrid, distanță ideală chiar și pentru o excursie de o zi, deoarece există trenuri care au curse frecvente între orașe. Dar odată ce vedem cum zidurile orașului strălucesc noaptea într-o lumină eterică, admirăm catedrala gotică asemănătoare unei cetăți sau gustăm celebrele yemas de Santa Teresa – prăjituri mici din gălbenuș de ou – cu siguranță vom dori să rămânem o noapte sau două.

​Deià

Foto: Wikimedia

Oricine a fost deja în Mallorca va spune probabil că acest sat de pe deal este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă. Situat într-o vale abruptă la poalele Muntelui Teix, la 40 de minute de mers cu mașina spre nord-vest de la Palma, Deià atrage de mult timp artiștii și scriitorii celebri. Merită să explorăm plaja cu pietriș Cala Deià și restaurantele primitoare.

​San Vicente de la Barquera

Foto: Unsplash

Cu fundalul munților acoperiți de zăpadă și dealuri verzi luxuriante, San Vicente de la Barquera nu este ceea ce majoritatea turiștilor își imaginează despre un oraș spaniol de pe litoral. Palmierii sunt mai mult decât compensați de istoria bogată, arhitectura medievală și plajele sălbatice, neatinse. Printre obiectivele de neratat se numără podul Puente de la Maza construit în secolul al XV-lea, precum și dunele de nisip maiestuoase și plajele cu vânt ale Parcului Natural Oyambre.

​Cuenca

Foto: Unsplash

Orașul vechi fortificat din Cuenca a fost, de asemenea, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Popularele case suspendate construite pe marginea stâncilor ne vor impresiona garantat. Deși aceste minuni arhitecturale nu mai sunt la fel de comune astăzi, una dintre ele găzduiește acum Muzeul de Artă Abstractă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET