Pod deasupra cascadei gigantice din Norvegia

Din această perspectivă nouă, cascada înaltă de 182 metri este cu atât mai impozantă.

De pe noua construcție putem privi în adâncul de 50 de metri de sub Vøringsfossen. Iar traseul de pe șoseaua dinaintea cascadei Låtefossen este o amintire de neuitat.

Inginerul proiectant, Carl-Viggo Hølmebakk a construit podul de 99 de trepte timp de 10 ani, însă a meritat efortul, deoarece nicăieri în lume nu există o construcție care să reprezinte atât de bine armonia dintre arhitectură, tehnologie, infrastructură și natură – afirmă proiectantul. Ne putem convinge și noi de asta privind pozele și filmul video. Cea mai mare provocare a fost construirea unui pod puternic și stabil care să se conecteze în deplină siguranță de drumul vechi istoric, dar și de peretele de stâncă – totul într-o ambianță care ridică valoarea vizuală a spectaculoasei cascade.

Apa cascadei înalte de 182 metri se varsă în valea Måbødalen, iar podul traversează valea. Parte a construcției a fost și amplasarea unei poteci turistice și ridicarea unei cafenele. În prima fază alucrărilor, în 2018, au fost predate poteca, parcarea și punctul panoramic, iar anul acesta turiștii au putut păși și pe pod. Tot proiectul va fi finalizat în 2021, după ce se construiește încă un punct panoramic și se prelungește poteca.

Iată priveliștea cascadei Vøringsfossen:

youtu.be

Vøringsfossen, Norwegian Scenic Route Hardangervidda

Mai multe poze din împrejurimile cascadei și ale noii construcții:

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Låtefossen, de neratat

O altă atracție populară în Norvegia este cascada dublă Låtefossen, având înălțimea de 163 metri. Când se topește zăpada din regiune, debitul crescut al apei cade cu atâta putere, încât mașinile care traversează zona în proximitatea cascadei sunt spălate perfect. Este o zonă excelentă și pentru cățărări, locul fiind amenajat și pentru turiștii care vor să facă trekking.

Cascada dublă Låtefossen lângă autostradă:

youtu.be

Låtefossen, twice waterfall in Norway

Pozele cu „spălătoria auto" Låtefossen:

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


AMI MÉG ÉRDEKELHET