Airstream a prezentat o rulotă electrică care parchează în mod autonom

Noul concept eStream fără emisii poate fi controlat de pe tabletă sau smartphone.

Foto: Airstream

După aproximativ 90 de ani, AirStream a primit un facelift electric, aducând emblematica rulotă cromată în secolul XXI.

Foto: Airstream

Thor Industries, compania din spatele mărcii Airstream, a dezvăluit un nou concept de rulotă cu motor electric și pachet de baterii, conceput pentru un viitor fără emisii. Numit eStream, acesta și-a păstrat stilul fermecător retro, însă dispune de tehnologie de ultimă oră.

Construit pe platforma exclusivă de rulotă de la Thor, eStream vine echipat cu un sistem de propulsie cu două electromotoare (câte unul la fiecare punte) și un pachet de baterii. Puterea combinată a sistemului este de 242 CP, astfel poate să ia o parte din povara vehiculului de remorcare. Din moment ce vehiculul de tractare este legat de o rulotă cu propulsie proprie, va folosi mai puțin combustibil (sau energie electrică, dacă este un EV), iar manevrabilitatea va fi mai bună.

Foto: Airstream

Motoarele sunt alimentate de un pachet de baterii cu o capacitate de 80 kWh și o celulă de combustibil integrată. Astfel, conform producătorului, autonomia maximă a rulotei se ridică la 480 km. Rulota este, de asemenea, echipată cu panouri solare care alimentează până la 900 W bateriile care răspund pentru alimentarea facilităților de confort. Conform producătorului, această dotare permite utilizatorului să campeze până la două săptămâni fără nicio racordare la rețelele de utilități.

Foto: Airstream

Mai mult, eStream poate fi controlat de la distanță printr-o aplicație. Astfel, poate fi manevrat într-un camping fără implicarea vehiculului de tractare. Aplicația monitorizează, de asemenea, nivelul de încărcare a bateriei și informează despre cele mai apropiate și mai convenabile stații de încărcare.

Interiorul modern oferă un dormitor, un living și o bucătărie, împreună cu televizor, cuptor cu microunde și frigider. Sunt disponibile, bineînțeles, o mulțime de gadgeturi high-tech, respectiv tehnologii Smart Home, cum ar fi controlul vocal al climatizării și luminilor.

Airstream eStream Concept – Video

www.youtube.com

Meet the Airstream eStream Concept
AMI MÉG ÉRDEKELHET