Bukdácsoló oroszlánkölyök, vitatkozó pingvinek – nézd meg az év legviccesebb állatfotóit!

Nem csak a lenyűgöző szépségű természetfotók számára rendeznek versenyt – a legviccesebbeknek is megvan a maguk megmérettetése.

Fotó: Jennifer Hadley

Kihirdették a legszórakoztatóbb és egyben egyik legnépszerűbb természetfotós verseny eredményeit: a Comedy Wildlife Photography Awards megmérettetésre idén 85 országból összesen több mint ötezer fotó érkezett.

Fotó: Jennifer Hadley

Nem túl macskás reflexek– ezt a címet kapta az a fotó, amelyen egy oroszlánkölyök leesik a fáról a tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban. Jennifer Hadley felvétele nyerte el Az év legviccesebb természetfotója címet a Comedy Wildlife Photography Awards megmérettetésen. Az év legviccesebb természetfotója versenyt hét évvel ezelőtt alapított két fotós, Paul Joynson-Hicks és Tom Sullam, akik a nagyközönség figyelmét is fel akarták hívni az állatvilág humoros pillanataira.

A Comedy Wildlife szervezet nem csak a verseny szervezésével foglalkozik, de számos környezetvédelmi projektet is támogat.

A 2023-as versenyre augusztus 27-ig várják a jelentkezéseket – a különböző kategóriákat felvonultató megmérettetés teljesen nyitott, profik és amatőrök egyaránt nevezhetnek.

Galéria – díjazott fotók:















AMI MÉG ÉRDEKELHET