Top 5 trasee spectaculoase de ciclism din Europa

Europa de Vest abundă în trasee de ciclism perfect construite – noi le-am căutat pe cele mai bune!

Pe de o parte, mersul pe bicicletă reduce impactul negativ al vacanței dumneavoastră asupra mediului, iar pe de altă parte, te ajută să te bucuri de experiență și să te cufunzi în peisaj. De aceea, îți prezentăm destinații în care nu doar infrastructura de ciclism, dar și peisajele sunt perfecte.

​Lacul Garda, Italia

Foto: gardatrentino.it

Malul lacului Garda oferă trasee variate, diferite niveluri de dificultate și delicatese italienești. De-a lungul râului Adige există numeroase trasee de ciclism montan, cu priveliști frumoase asupra lacului Garda. În zonă există, de asemenea, o serie de trasee tradiționale, iar anul acesta se va deschide un nou traseu de 140 km de cicloturism din Lombardia, via Trento, până în Veneto și înapoi. Noul traseu va face legătura între rutele europene de ciclism EuroVelo Route 7 și EuroVelo Route 8 , care traversează continentul. Temperatura de primăvară este perfectă pentru ciclism, și astfel poți să eviți și aglomerația de turiști și valurile de căldură din timpul verii.

​Limburg, Belgia

Foto: Shutterstock

În ceea ce este considerată capitala de ciclism a țării, veți găsi proiecte inovatoare. Pentru o doză de adrenalină, căutați parcul de aventură be-MINE, unde secțiunea Mountain Adventure va face ca visul oricărui ciclist să devină realitate. Pentru relaxare, vizitați rezervația naturală De Wijers pentru o plimbare în pădure sau grădina botanică Bokrijk. Nu ați putea găsi o destinație mai bună pentru o excursie cu bicicleta primăvara, mai ales că și Olanda este la o aruncătură de băț!

Coasta Atlantică, Portugalia

Foto: Shutterstock

EuroVelo 1 (cunoscut și sub numele de Drumul Coastei Atlantice) se întinde din Norvegia până în Portugalia, traversând șase țări. Secțiunea portugheză a traseului acoperă mai mult de 200 de kilometri de coastă uimitoare, de la Huelva la Sagres, și trece și prin regiunea Algarve, unde vremea este plăcută chiar și la începutul primăverii. Nu uita nici crema de protecție solară! Desigur, te poți aștepta și la vânturi puternice, dar panorama magnifică compensează.

La Seine à Vélo, Franța

Foto: laseineavelo.com

Acest traseu de ciclism de 400 km de-a lungul Senei oferă combinația perfectă de patrimoniu natural și cultural. Pornind de la Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, La Seine à Vélo trece prin peste 130 de localități de-a lungul Senei și se încheie în Normandia. Fiecare dintre orașele pitorești de pe traseu – Giverny, Les Andelys, Deauville, Honfleur – merită o oprire pentru vizitare. Aceste peisaje au inspirat artiști de renume mondial, precum Claude Monet, Edgar Degas și Victor Hugo.

Traseul de Ciclism al Rinului

Foto: eurobike.at

Ruta de ciclism EuroVelo 15 care leagă Elveția, Franța, Germania și Olanda este recomandată doar cicliștilor experimentați! Cu o lungime totală de 1.500 km, ruta numită și Traseul de Ciclism al Rinului merită încercat cel mai devreme în luna mai, când vremea este mai blândă cu cicliștii. Este un drum bine întreținut, dar să fii pregătit că uneori va trebui să pedalezi și pe șosele aglomerate, unde doar o linie vopsită te va separa de vehiculele care circulă cu viteză!

AMI MÉG ÉRDEKELHET