​E Audi, e și electric, dar nu e o mașină – a sosit noul mountain bike al mărcii germane!

Calitate premium și pe două roți: divizia britanică a Audi a lansat în serie limitată un mountain bike electric.

Foto: Audi Media Center

După deșert, Audi vrea să cucerească dealurile, pădurile și munții. După bolidul rally-raid RS Q e-tron, care a câștigat anul acesta o etapă a Raliului Dakar, marca germană a lansat un alt vehicul electric "off-road": un mountain bike inspirat chiar de RS Q e-tron și dezvoltat în colaborare cu compania italiană Fantic Motor.

Foto: Audi Media Center

O bicicletă MTB electrică a fost prezentată de Audi în Marea Britanie, concepută pentru a face față oricărui tip de teren și oricăror exigențe ale e-bikerilor, de la urcarea de dealuri până la drumeții. Însă, datorită cursei de 180 mm, roților late și anvelopelor de teren, cel mai important punct forte al bicicletei este cu siguranță coborârea. Cadrul enduro ușor din aluminiu oferă o poziție de șezut lejeră, permițând utilizatorilor să reacționeze mai bine la obstacole și la schimbările de teren.

Foto: Audi Media Center

Motorul electric Brose de 250 de wați produce un cuplu maxim de 90 Nm și este alimentat de un pachet de baterii Fantic Integra de 720 Wh, încorporat în cadru. Mountain bike-ul electric de la Audi oferă patru moduri de rulare: Eco (autonomie maximă), Tour (propulsie electrică calibrată pentru drumeții), Sport (pentru progres dinamic) și Boost (propulsie complet electrică la urcări). Informațiile cheie (cum ar fi viteza sau nivelul de încărcare) sunt afișate de pe un mic display digital de pe ghidon.

Disponibilă în trei mărimi de cadru, prețul bicicletei produse în ediție limitată pornește de la 8.500 de lire sterline.

Foto: Audi Media Center

AMI MÉG ÉRDEKELHET